Vinyes-Barcons guanyen la classe 1 a la “Diada Off-Road Lleida” de resistència.

En opinió de Joan Vinyes: “Ha estat un excel·lent entrenament pensant en el Ral·li de Llorca”.

 

Joan VInyes, compartint el volant del Peugeot 205 de l’equip MBP Racing amb Marc Barcons, va aconseguir el triomf a la classe 1 (segon a la classificació absoluta) a les 3 hores de Lleida una de les competicions que es va celebrar a la Diada Winter Off-Road Lleida al traçat de la capital lleidatana.
Amb la celebració de la cita organitzada per l´Escuderia Lleida es va iniciar el Campionat de Catalunya de l´especialitat.
 
La competició es va iniciar amb bon felling per a Vinyes-Barcons en el seu debut competint amb la mateixa mecànica.
De sortida el pilot andorrà es va situar de manera immediata (primera volta) a la segona posició i a partir d’aquest instant va completar el seu relleu sempre mantenint distàncies amb els líders de la prova, en aquells moments Boltá-Dela Torre.

Amb Barcons al volant va seguir la mateixa tònica i així es van anar succeint les voltes, dominant amb claredat la classe 1 i sent superats, a la classificació absoluta, tan sols per Alonso-Alonso-Aranda (Seat Eivissa 2.0) vencedors de la classe 2.
Vinyes-Barcons van superar en 14 voltes els seus seguidors immediats de la classe 1, tot i quedar-se sense direcció assistida a partir de la meitat de la cursa. El sobreesforç físic va ser considerables.

Climatologia atípica al també conegut com a Circuit Municipal d’Autocross de Lleida.
Els equips i aficionats que van anar al traçat lleidatà van gaudir d’un temps ennuvolat i una temperatura agradable. La pluja no va aparèixer fins a les 3 hores finalitzades i els organitzadors van haver de regar una pista que, tot i tenir alguns forats, els pilots en general van considerar que estava en perfectes condicions.

Vinyes va ocupar la plaça del seu fill, que no hi va poder acudir per problemes d’agenda.
Vinyes aprofita les ocasions que li permeten mantenir “actualitzat” el feeling” de la competició i en aquesta ocasió va ocupar la plaça del seu fill al MBP Racing: “Ha estat un bon entrenament pensant en el compromís del proper dissabte a Lorca. Sens dubte són especialitats molt diferents, però la finalitat és la mateixa, mantenir la concentració al màxim i anar el més ràpid possible, sempre controlant els rivals”.
Tot i tenir un triomf, en aparença, plàcid no es van lliurar d’algun contratemps que els va obligar a gastar més energies de les previstes: “Quedar-se sense direcció assistida és molt dur per als braços i els canells, les darreres voltes del relleu que em va tocar fer en aquestes condicions se’m van fer molt llargues”.

En acabar el compromís de Lleida, Vinyes ja va canviar el xip: “Dissabte iniciarem la Copa d’Espanya de Ral·lis de terra (CERT) 2024. A Lorca l’escenari serà molt diferent”.

Segons el calendari actual de la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA), l’Escuderia Mollerussa seran els organitzadors de la propera cita de la Resistència catalana. La cita l’11 de maig al circuit Parc de la Serra.

 

Servei de premsa.


Icono PDF Notícia completa en PDF

 

 
 

Més informació a: / Más Información en:

width="671">

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: