Un cop de calor deixa gairebé KO a Marc Font, a A Peroxa (Ourense).

El pilot de Zona Paddock89 es manté en el top5 del Campionat d’Espanya de Hard Enduro a una prova del final.

Marc Font (KTM) va completar en la 9a posició el Hard Enduro de A Peroxa (Orense), després de fregar l’abandó per culpa d’un cop de calor queel va deixar sense forces a mitja competició. A partir d’aquest instant, el pilot de la FMA va optar per continuar en carrera a un ritme lent per a ampliar la seva puntuació en la provisional del Campionat d’Espanya de l’especialitat.

És evident, doncs, que la prova gallega del certamen espanyol va estar marcada per la climatologia. El “forn” que acostuma a ser Ourense a l’estiu, enguany es va avançar unes setmanes i competir a temperatures pròximes als 30° i amb un percentatge alt d’humitat (típic de la zona), sens dubte, és molt dur.

Un escenari dels quals fan afició.Els membres del Moto Club A Peroxa, organitzadors de l’esdeveniment, van preparar un recorregut de 6 km en zones de bosc, amb pedres de dimensions considerables i desnivells constants. Un traçat que Font va qualificar de: “Molt físic i tècnic” i va afegir: “Dels quals a mi m’afavoreixen”.

Un traçat molt exigent que combinat amb les altes temperatures va passar factura a molts dels participants.

En les dues mànegues del dissabte (dia 15). Una de freda i una de calenta. Les coses no van començar del tot bé en la primera mànega disputada el dissabte (dia 15) en un traçat marcat per a la disputa d’aquestes mànegues de qualificació. Font va protagonitzar una bona sortida, però la continuació no va ser tan positiva, aquestes eren les seves paraules: “D’inici el ritme era molt bo, però un parell de caigudes van fer que el temps al final no fos el que volia”.

El pilot andorrà va marcar en aquesta primera mànega un crono de 12’04”903.

En la segona mànega tot va tornar a la normalitat, el seu crono va ser de 11’17”123, temps que li va servir per a situar-se en la sisena plaça en la classificació combinada de totes dues mànegues.

El diumenge (dia 16), Marc va estar en la lluita pel podi fins a l’incident esmentat.Va arribar l’hora de la veritat, és a dir la prova de 3 hores de durada a l’escenari esmentat. De sortida el pilot de Zona Paddock89 es va situar en la lluita pel podi . Entre diversos rivals es van anar intercanviant la posició, sempre per darrere del gran dominador de la cursa, Teodor Kabakchiev.

Marc Font va haver de desistir del seu objectiu, que no era un altre que el podi, quan va tenir el problema físic esmentat, així ens l’explicava: “Em vaig trobar totalment buit, sense forces per a seguir. Vaig intentar recuperar-me, però l’única cosa que vaig poder fer és continuar a ritme lent i salvar alguns punts per al campionat. Una llàstima, el circuit m’afavoria i inicialment em trobava amb forces per a estar entre els més ràpids”.

Classificació Carrera: 1. Teodor Kabakchiev (6 voltes) 3h31’13.323, 2. Marc Riba (5 v) 3h13’16.828 , 3. Francesc Moret, (5 v) 3h26’42.673, ...  9. Marc Font (3 v) 3h13’38.102.

Una vegada superada la prova d’Ourense, el Campionat d’Espanya de Hard Enduro queda en stand-by fins el mes d’Octubre (dies 21 i 22) en què es disputarà l’última prova del certamen a Almedina (Ciudad Real).

A partir d’ara el pilot de la FMA se centrarà en el Campionat d’Andorra d’Enducross i en la preparació de l’inici del Campionat del Món de Hard Enduro.

El primer repte mundial serà el Xross Hard Enduro Challenge - Sèrbia. La prova es disputarà del 17 al 20 de Maig, a les muntanyes de Zlatibor, Tara, i Mokra Gora, de la península balcànica.