Jordi Lestang i Gaudi Vall van posar l’emoció en un Trial d’Aixirivall molt disputat.

42 pilots es van donar cita en la carretera de la Peguera, per a disputar la prova preparada pel Moto Club Pirineu.

En el Trial d’Aixirival, penúltima prova del Campionat d’Andorra de l’especialitat, es van repetir els podis de les proves precedents, encara que aquesta vegada, les classificacions de les categories VERMELL i BLAU, no es van decidir fins a pràcticament l’última zona.

Així doncs, Jordi Lestang (VERMELL), Jordi Ramonet (BLAU), Salvador Vilella (VERD) i Miguel Da Silva (GROC), a més del jove Jordan Almirón (GROC S18), van aconseguir el triomf, en el trial disputat en un escenari pròxim a Aixirivall.

Amb el seu cinquè triomf consecutiu de la temporada, Lestang va poder revalidar el títol de campió d’Andorra de l’especialitat. En finalitzar el lliurament de trofeus ens feia el següent comentari: “Estic molt satisfet d’haver assolit el títol, un més, d’Andorra, mancant una prova per a finalitzar el campionat. Aquesta última cita la podré afrontar sense tanta pressió. L’objectiu està complert.”

La meteorologia, durant la disputa del trial, va ser favorable per a tots els que van decidir seguir les evolucions dels pilots en directe. Els participants van haver de superar traçats amb pedra solta que, amb la humitat acumulada de la pluja caiguda en jornades anteriors, va provocar que les motos patinessin molt.

Com queda dit, van ser 42 pilots els que es van donar cita en una zona boscosa pròxima a Aixirivall per a disputar la penúltima cita de present edició del Campionat d’Andorra de Trial. Els organitzadors de l’esdeveniment, Moto Club Pirineu, a part de les 7 zones del recorregut, al qual s’havien de donar dues voltes en un temps màxim de 4 hores, també van muntar la que és tota una “tradició” en els seus trials. És a dir, la zona de velocitat que, sense puntuar per al trial, dona premis als guanyadors de cada categoria.

A Aixirivall, Pere Borrellas (VERMELL), Jordi Ramonet (BLAU), Luc Alphand (VERD), Da Silva (GROC) i Jordan Almirón (Groc s18), van ser els respectius guanyadors.

A Aixirivall les posicions de podi no es van decidir fins al final. L’excepció va ser la categoria VERD.
Jordi Lestang, aquesta temporada dominador del certamen andorrà, a Aixirivall va tenir en Gaudí Vall un rival que li va posar les coses molt difícils fins al gairebé el final.
La igualtat es va mantenir fins a la segona passada per la zona 6. Vall va cedir 5 punts de penalització i se li van escapar les opcions de triomf. A pesar del lapsus final el pilot de Sherco estava satisfet de com s’havia desenvolupat el trial: “Sens dubte estic content. He tingut opcions fins al final, llàstima del fiasco en la zona 6.” A més ens comentava: “A partir d’ara em centraré en totes les proves dels diferents campionats que hem seguit durant la temporada. Vull aprofitar totes les opcions a continuar competint, fins que s’acabi l’any.”

Enttre el pilots de la categoria BLAU també va haver-hi més emoció si comparem amb les proves anteriors. Jordi Ramonet va tornar a vèncer, però aquesta vegada amb Quim Armany a només 3 punts. Els va acompanyar en el podi Jaume Gost que tampoc va estar lluny (5 punts) del triomf.

En la categoria VERD es va mantenir la tònica habitual. Salvador Vilella continua sent inassolible malgrat els esforços d’Àlex Lladó que va tornar a ser segon, però a 10 punts del guanyador. Va completar el podi un inspirat Luc Alphand que al final també va estar molt a prop, només a 3 punts, de Lladó.