Jaime Busto (Vértigo) sorprèn a Toni Bou (Honda) en l’X-Trial de Andorra.

En aquesta ocasió el pavelló Poliesportiu d’Andorra es va omplir d’aficionats al motor, en concret al Trial.

En un final apassionant Jaime Busto (Vertigo) va vèncer per un sol punt de diferència l’X-Trial d’Andorra, última prova del Campionat del Món de l’especialitat disputada en el pavelló Poliesportiu d’Andorra.

Fins a la disputa de la ronda final, Toni Bou (Honda), que arribava a Andorra amb els deures fets, és a dir amb el títol de la present en la butxaca, va ser el gran dominador de la prova. Va realitzar les dues rondes inicials amb 0 punts de penalització. El fiasco en la zona 2 de la ronda final va resultar decisiu en contra seva.

Va completar el podi andorrà, un intermitent Adam Raga (TRRS) que va protagonitzar actuacions de gran mèrit tot i no estar al 100% físicament . Després de superar un inici vacil·lant, es va classificar per a la ronda final en la qual, molt aviat va quedar relegat a la tercera plaça.

Traçat molt divertit el que van muntar els organitzadors (2play).
Els vuit pilots presents al escenari andorrà, van disputar la prova en un circuit de sis zones que va anar variant en cadascuna de les tres rondes que es van disputar.

Les zones les podríem qualificar de divertides per als pilots, però sobretot per als aficionats que van viure en directe la última cita del mundial indoor del present any.

A la Ronda 1 va començar el xou de Toni Bou.
Aquesta ronda la van disputar tots els pilots individualment És a dir, el pilot que sortia a la pista tenia un temps màxim (6 minuts), per a superar totes les zones.

El campió va fer tot el recorregut a 0 punts, seguit de Busto, que començava a ser molt efectiu, amb 3 punts. A continuació es van classificar el jove pilot noruec (23 anys) Sondre Haga (Beta) i Gabriel Marcelli (Honda) empatats a 6 punts.

La decepció d’aquesta primera presa de contacte amb els obstacles andorrans va ser per al veterà pilot italià, Matteo Grattarola (Beta) que, amb 11 punts de penalització, no va aconseguir classificar-se per a la següent ronda i va perdre la seva plaça en el podi final del mundial del X-Trial.

Toni Bou, més del mateix a la Ronda 2.
El pilot de l’equip Repsol-Honda, va repetir la seva espectacular actuació en aquesta ronda, en la qual les zones s’havien de superar en sentit contrari al de la ronda anterior.

Aquesta vegada Raga (3 punts) es va situar en la segona plaça, mentre que Busto i Haga van empatar per al tercer lloc amb 5 punts de penalització. El pilot basc va entrar a la final en superar les 6 zones en menys temps.

A la ronda final, Jaime Busto va aguantar la pressió.
També amb variacions en les zones, per exemple la 1 i la 6 s’havien de superar en els dos sentits, i la que va resultar decisiva per al desenllaç del trial, l’inici de la zona 2.

Cal comentar que, en aquesta ronda els tres pilots van coincidir a cada zona. Així doncs, cada zona la feien els tres pilots seguits, i aleshores es passava a la següent zona.

Com dèiem, l’inici de la zona 2 va ser la clau, Raga i Bou van fer un “fiasco” (5 punts de penalització), mentre Busto va penalitzar 2 punts. A partir d’aquest instant, Bou va realitzar la resta de traçat amb 0 punts de penalització i Busto va saber mantenir la distància respecte al campió per a proclamar-se vencedor.

Una vegada celebrada la cerimònia de lliurament de premis, Busto comentava: “Estic molt content amb la victòria i el tercer lloc al podi final de la temporada”. Per part seva, Bou comentava estar satisfet malgrat no haver guanyat, “Hem donat espectacle i els aficionats ho han passat bé.”