Tot i fer una segona volta espectacular, Andorra s’ha de conformar amb el 10è lloc en el TDN 2022.

En opinió de Xavi Casas (Cap d’equip), uns errors puntuals en el primer pas per les zones han marcat el resultat de l’equip de la FMA.

Les seleccions de la FMA han aconseguit completar la seva participació en el Trial de les Nacions 2022, en la 10a, posició l’equip (Jordi Lestang (Montesa), Gaudí Vall (Sherco) i Jan Gabriel (Beta)) que ha competit en l’International Trophy. Per la seva part, Joan Miquel García (Vértigo) i Alèxia Lladó (Sherco), que van disputar la TDN Challenge formant l’equip de la FMA, van assolir el 7è lloc.

D’altra banda, cal esmentar que, Joel Font (BSA) i Miquel Pujal (Triumph) van ser els pilots andorrans que van participar en la cursa, en la categoria SUPPORT inclosa entre les mecàniques VINTAGE inscrites a la cursa. Els pilots inscrits en aquesta categoria, van superar les zones del recorregut, però al final no es va publicar cap classificació oficial.

El recorregut uns 3 km, amb 12 zones, que els participants van superar dues vegades.
El passat divendres dia (23), la delegació de la Federació Motociclista d’Andorra van iniciar in-situ (Monza) la recta final per la seva participació en el Trial de les Nacions 2022. En el decurs d’aquesta jornada les habituals verificacions, tan administratives i tècniques, la visita a les zones de la competició, a més dels entrenaments a la zona habilitada pels responsables del Moto Club Monza.

La meteorologia protagonista el dia abans de la competició (dissabte dia 24).
La pluja va ser protagonista aquest dissabte deixant l’escenari de competició força afectada. Els participants de la categoria Vintage la van patir en primera persona, entre ells Joel Font i Mique Pujal que, a pesar de les inclemències climatològiques, no es van voler perdre la possibilitat de viure en directe del TDN 2022.

L’hora de la veritat va arribar. Diumenge dia 25 a partir 8:30 hores.
En concret a les 8:36 hores, van prendre la sortida Joan Miquel García i Alèxia Lladó, amb l’objectiu d’acumular experiència en la qual era la seva primera competició internacional. Xavi Casas ens feia la següent valoració de l’equip andorrà en la TDN Challenge: “En aquesta edició del TDN sabíem que els pilots de l’equip Challenge no tenien el nivell requerit en aquesta competició. Vam considerar que era important portar-los perquè es comencessin a “rodar” en aquesta competició. Pensem que els hi falten uns dos anys, però tenen d’agafar experiència i això només es pot fer competint. L’esport és així, cal treballar amb pilots joves i a poc a poc s’assoleix el nivell desitjat”.

Pel que fa a l’equip de l’International Trophy, hi ha un detall que pot explicar el descens tan rellevant en la classificació (del 3è al 10è lloc). El primer pas per les 12 zones l’han completat amb 37 punts de penalització, mentre que la segona passada sols van acumular 6 punts.

Xavi Casas, ens va resumir la cursa de la següent manera: "La primera volta ha estat molt complicada, les zones estaven molt mullades, i hem fet tres errors que podríem anomenar de “no forçats” ens hem allunyat dels primers llocs de la classificació. En canvi, la segona volta hem estat al nivell que ens toca, és a dir dels tres o quatre primers. S´ha competit molt bé, però a la primera volta sigui per la pressió, els nervis, o inclús la mala sort ... Estem en un mundial i les errades es paguen cares. La segona volta ha estat molt bona, però, així i tot, ara mateix els pilots i l’equip en general estan amb la moral molt baixa. Després del tercer lloc de l’any teníem l’esperança de fer un top5."

A més afegia: "Repetir podi sempre és complicat, però estem convençuts que una 5a posició hauria estat possible. Acabar en la 10a posició, és un lloc lluny del qual volíem. Bé, ara toca seguir treballant, analitzar a on s’ha fallat, cal aprendre dels errors, i preparar millor la cursa de cara l’any vinent."

A partir d’aquests moments les competicions internacionals 2022 pels pilots de la FMA s’han acabat. Ara centraran els esforços a acabar el millor possible les proves dels campionats d’Andorra, Espanya i Catalunya.