Jordi Lestang guanyador en Pal, amb la ment posada en el TrialGP d’Andorra.

El Trial de Pal, organitzat pel Moto Club Pirineu, sisena prova del Campionat d’Andorra 2022 de l’especialitat.

Jordi Lestang, Jordi Ramonet, Salvador Vilella i Miguel Da Silva van ser els guanyadors, de les seves respectives categories, del Trial de Pal 2022.

A la cita organitzada pel Moto club Pirineu (MCP) es van inscriure 40 pilots que, en un màxim de 4 hores, van haver de superar en dues ocasions un recorregut amb 7 zones d’habilitat, amb traçades particulars per a cadascuna de les categories.
L’entitat organitzadora de l’esdeveniment va mantenir una de les seves particularitats en referència al recorregut. Es tracta de què la zona 1, denominada de velocitat, té un trofeu particular per al més ràpid de cada categoria, a completar-la sense penalització.

La climatologia va ser favorable, tant per als participants com als que van acudir in-*situ a veure les evolucions dels pilots. El sol va lluir amb força, encara que una lleugera brisa que va ser present durant tot el matí, va fer que la calor no fos asfixiant.

L’emoció per saber els guanyadors va marcar la recta final del trial. Els guanyadors de les categories amb major inscripció: Lestang (vermells), Jordi Ramonet (blaus) i Vilella (verds) van completar el recorregut amb 0 punts de penalització. Mentre que Miguel Da Silva (grocs) va penalitzar 3 punts.
Entre els més veterans (+35) de la categoria grocs es va donar el cas que els dos pilots participants, Eduard Ferrer i Jordi Marco, van acabar el recorregut empatats a tot, per la qual cosa van ser declarats guanyadors ex-aequo.

En la categoria “vermells” la igualtat va ser molt gran entre els millors. Lestang que, com queda dit, va fer 0 punts al final del recorregut, no va poder relaxar-se en cap moment. Per darrere, Alfredo Gómez, en segona posició, va penalitzar 1 punt, mentre que la tercera plaça del podi va ser per a Pere Borellas amb 2 punts de penalització. Tots dos pilots van mantenir la incertesa fins a la finalització del trial.

La pròxima cita del Campionat de Trial 2022 serà el Trial de Bixessarri que es disputarà el dia 4 de setembre, organitzat per l’Andorra Trial Club (ATC).