Gran victòria de Raul Ferré (Silver Car) a la XXXVI Subida isla de Ibiza.

El pilot de La Massana va vèncer l’any passat a la cursa d’Eivissa al volant d’un CM, aquesta temporada ha repetit triomf al volant d’un Silver Car de la categoria reina.

El Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) 2021 està en la seva recta final i la igualtat continua sent la tònica quant a saber com serà la composició definitiva dels podis de les diferents categories.
Jordi Gaig (Porsche), Raül Ferré (Silver Car CS) i Benito Pérez (BRC B49), van ser els guanyadors del XXXVI Subida isla de Ibiza, penúltim meeting del CEM 2021, disputat en el traçat de Sa Calma (Eivissa), sota l’organització de l’Automòbil Club d’Eivissa i Formentera.

Primer triomf absolut per a un pilot del programa de joves pilots de l’Automòbil Club d’Andorra..
Raul Ferré (Silver Car CS - Cat II)  va pujar a l’esglaó més alt del podi, situat en la localitat eivissenca de Sant Joan de Labritja, després d’aconseguir superar a l’experimentat pilot asturià i campió de l’especialitat, Javi Villa.
Ferré que l’any passat ja va vèncer a Eivissa al volant d’un CM (Categoria 3 actual), va tenir un cap de setmana superb en el qual malgrat cedir 5 dècimes en la primera pujada de carrera (dissabte), va seguir a l’atac aconseguint el seu primer triomf de la temporada, després de vèncer les dues últimes pujades de carrera, amb cronos que rebaixen en 5” el millor registre de la temporada passada.

Així doncs, la Categoria 2, és l’única que ja té campió mancant l’última cita a Ibi. Malgrat el triomf de Raül Ferré, Javi Villa tenia un avantatge considerable i la segona posició ha estat suficient per a proclamar-se, una vegada mes, campió d’Espanya de Muntanya.

En aquesta ocasió la meteorologia va tenir conseqüències negatives per als pilots.
La pluja que va caure amb generositat el dissabte a primera hora de la tarda, abans d’iniciar les mànegues d’entrenaments, va ser una dificultat que es va allargar durant tot el cap de setmana.
Les zones humides en un asfalt parcialment sec eren un parany constant per als pilots. El risc anava variant en cadascuna de les pujades i amb diferències tan mínimes era evident que no arriscar en segons quines situacions podia suposar la pèrdua d’un temps molt valuós.

Raul Ferré (Silver Car CS - Cat II). Un excel·lent cap de setmana a Eivissa.
El pilot de l’ACA Esport es mostrava eufòric després de passar pel podi, així s’expressava: Estem molt contents, hem fet un treball brutal. La barqueta ha funcionat molt bé, hem anat millorant, ahir vam guardar una mica perquè la carretera estava molt delicada, molta humitat amb alguna zona seca.
Avui ha començat a assecar-se, però hi havia zones humides, hem començat a baixar els temps, hem millorat el millor crono de l’any passat en 5”.

Raul no té cap dubte: Estem treballant en la bona línia, per fi aconseguim un triomf absolut i hem anat molt de pressa. Baixar 5” el rècord de la pujada i guanyar a Villa en les dues pujades vàlides de carrera es la clara demostració. Estem molt contents, crec que hem fet un gran meeting a Eivissa.

El Campionat d’Espanya de Muntanya 2021 finalitzarà el cap de setmana (dies 26 i 27) en la localitat alacantina d’Ibi. La Pujada a “Les Revoltes d’Ibi” organitzada per l’Automòbil Club d’Alacant passarà el punt final a un CEM que es va iniciar amb dubtes, sobre la possibilitat que es pogués desenvolupar amb normalitat, però que ha tingut un final sense canvis en l’agenda prevista.