Meritòria segona plaça d’Albert Orriols en el Ral.li Empordà

El pilot osonenc va sumar tres escratx i va batre als seus rivals directes en la baralla pel regional català.

Aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya de Rallyes disputava una de les seves cites amb més tradició, el Rallye Empordà. En la prova amb seu a la Bisbal de l’Empordà, Albert Orriols, copilotado per Lluis Pujolar, arribava amb el clar objectiu de barallar pel triomf amb el seu Skoda Fabia R5.

Amb diversos rivals de nivell en la sortida del rallye empordanès, Orriols va sortir per totes en la primera especial del rallye, però un incident provocat per l’oli que anava deixant anar un dels vehicles que li precedien li va fer cedir, d’inici, 16 segons respecte als líders de la carrera.

“El primer tram el teníem marcat en vermell per a començar atacant, amb la intenció d’obrir un buit sobre els nostres rivals, però ens va sortir del revés. Vam fer una virolla en una corba bastant ràpida per l’oli que havia deixat en l’asfalt un cotxe que sortia davant de nosaltres. Afortunadament, no colpegem res i, després que se’ns calés el motor un parell de vegades i haguéssim de fer mitja volta a contra tram, vam poder continuar en carrera”, va explicar el osonenc sobre l’esdevingut en el mític tram de Els Àngels.
“La sorpresa en la meta va ser que no havíem perdut tant amb els nostres màxims rivals en la baralla pel campionat, així que després d’això, en els següents trams ens dediquem a mantenir el ritme i anar recuperant els aproximadament 30 segons cedits en aquesta primera especial”.

En el segon bucle del rallye, Orriols va decidir seguir amb la seva aposta d’anar per totes, muntant dos pneumàtics Michelin nous en l’eix davanter del cotxe txec, la qual cosa es va traduir en tres escratx de quatre possibles.

“En la segona passada per Els Àngels se’ns va posar a ploure just abans de sortir, anàvem amb els slicks de Michelin, així que ens ho vam haver de prendre amb molta calma. En els altres tres trams vam poder imposar la nostra velocitat i acabem el rallye amb tres escratx que demostren que teníem el ritme per a barallar pel triomf. Lamentablement l’incident del TC-1 ens va condicionar tota la carrera i vam haver de conformar-nos amb la segona plaça, que és un gran resultat amb vista al Campionat de Catalunya”, va afegir, satisfet, un Albert Orriols que va completar la prova organitzada per l’Escuderia Baix Empordà a 24 segons del guanyador, el pilot local Jordi Ventura.

Després d’aquesta segona plaça, el pilot català ja té posada tota la seva atenció en el seu pròxim objectiu, el Rallye Osona, la carrera de casa per a Albert Orriols i que pot ser clau en l’esdevenir de la temporada del català de rallye


Més informació a/Más información en:

 

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: