Positiu debut d’Albert Orriols al Ral·li Sierra Morena

El pilot de Vic es va quedar a les portes de l’Top 10 de l’Super-campionat d’Espanya amb el seu nou Skoda Fabia R5 a la cita cordovesa

 La temporada 2021 d’Albert Orriols es va posar en marxa aquest cap de setmana amb la disputa de l’Ral·li Sierra Morena, cita puntuable per al Super-campionat d’Espanya de Ral·lis. Amb la seva recentment adquirit Skoda Fabia R5, el pilot català era de la partida en una prova que va congregar la flor i nata de l’especialitat estatal.

En la seva primera presa de contacte amb el cotxe txec i en la seva primera cursa amb el seu nou copilot, Alberto Gil, va ser poc a poc adaptant durant el ral·li andalús.

“No vam poder fer test previs, així que el shakedown va ser la nostra primera presa de contacte amb el Skoda, un cotxe que ja coneixíem de fa unes temporades”, explica Orriols. “El ral·li no va començar de la millor manera, ja que en el primer tram vam haver de avançar dos cotxes menys competitius que sortien per davant, a més un dels pilots no va tenir una actitud molt esportiva, ja que no ens va deixar passar-li fàcilment, el que ens va fer perdre temps i ritme durant uns tres quilòmetres. A la fi de l’tram, a causa d’aquesta maniobra d’avançament en la qual vam perdre molt de temps, ens va arribar Sergio Vallejo, a què deixem passar per no perjudicar-quan el vam veure pels retrovisors “.

Aquesta incidència, propiciada per un controvertit ordre de sortida per a la primera etapa en què va situar diversos equips amb mecàniques menys competitives per davant de formacions amb vehicles més ràpids, es va concretar amb una pèrdua de més de dos minuts respecte als líders de la prova , arribant fins i tot els comissaris esportius de l’ral·li ha reconèixer la queixa d’interposada per Orriols, encara que no van concretar cap tipus de bonificació a l’respecte. A partir d’aquest moment, això sí, el ritme de l’català va anar millorant fins al final de la prova.

En la segona etapa de l’ral·li cordovès, les sensacions d’Orriols van ser millors malgrat una equivocada munta de pneumàtics en el primer bucle del dia. Tot i això, l’osonenc va aconseguir estar regularment en el ritme de l’Top 12 fins classificar-se en una meritòria 11a posició absoluta dins de la classificació de l’Super-campionat d’Espanya.

“L’etapa de dissabte va ser molt millor, tot i que vam muntar rodes massa dures a la primera secció. També vaig pensar que havia patit una punxada, però va ser una falsa alarma. Malgrat tot, el ritme va ser més competitiu tot i que encara tenim marge de millora. El balanç general és positiu tot i que el primer tram ens va condicionar molt la resta de l’ral·li “, afegeix Albert Orriols.


Més informació a/Más información en:

 

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: