Els GIAND categoria reina en les Crèdit Andorrà GSeries 2021

“Cohete Suarez”, guanyador de la G1, va estar acompanyat en el podi per Nil Solans i Gil Membrado.

PCR Sport, des de fa diverses temporades, té una cita ineludible els primers mesos (Gener i Febrer) de cada any. Es tracta del campionat de pilotatge sobre gel (GSeries) que es disputa en el Circuit Andorra.
Aquest 2021 no és una excepció. Dissabte passat (dia 9) va començar el certamen amb la presència de vuit vehicles del preparador de la Torre de Oristá, que en aquesta edició, els GIAND són les mecàniques de la categoria reina del campionat.

Tres dels vuit GIAND de la llista d’inscrits de la G1, lluïen els colors de l’equip Elegant Driver, del qual el pilot balear Pedro Font és el màxim responsable. En aquesta primera cita hi havia, tres campions del món de ral·lis (els germans Nil i Jan Solans, Xevi Pons), a més de Miquel Socias, Jose “Cohete” Suarez i el joveníssim Gil Membrado. Aquests van ser els que van estar al volant dels GIAND de l’equip balear.

Entre la resta d’inscrits cal destacar el retorn a les GSeries dels andorrans Gerard de la Casa i Albert Llovera. També va repetir experiència José Luis Diego, que en aquesta ocasió va compartir volant amb De la Casa.
Van completar la llista d’inscrits dels GIAND la dupla formada per dos pilots habituals en el certamen, Manel Guiral-Joaquin Rodrigo, i els debutants, Nico Abella-Isidro Callejas i Luis Roby-Ramiro Brito.

“Cohete Suarez” i Nil Solans lluita fins al final. Gil Membrado a l’expectativa.
La competició es va iniciar amb el clar domini de Nil Solans, que després de ser el més ràpid en la mànega qualificativa i la primera final que va disputar. Així doncs semblava clar favorit al triomf final.

El seu rival directe “Cohete” Suarez, en la seva primera prova amb el GIAND, va començar amb algun dubte, només va poder ser tercer en la mànega qualificativa. No obstant això, en la continuació es va mostrar molt més efectiu aconseguint el primer lloc en la Final 1B i la segona plaça en la Final 2B.

Era evident doncs que tot es decidiria en l’última final del dia en la qual, Nil Solans tenia com a rivals directes al seu germà Jan i a Gil Membrado, tots de l’equip Elegant Driver.

Va saltar la sorpresa!, Nil va quedar enganxat en una sortida complicada i va perdre posicions i, sobretot, va quedar molt endarrerit respecte als seus rivals. Gil Membrado (13 anys) va ser el més llest i es va situar líder des del mateix inici. El triomf en aquesta final el va situar en el podi final.

Pep Codinach, responsable de PCR Sport, molt cansat, però satisfet de com s’havia desenvolupat la G1: “La jornada va anar segons l’esperat. D’inici els GIAND, als quals vam fer un restyling extern, han funcionat sense problemes. Com era d’esperar una vegada en la pista s’han produït incidències que hem anat solucionant sobre la marxa. Tots els cotxes han pogut sortir en totes les mànigues disputades i això per a nosaltres és una satisfacció.”
Treballarem durant la setmana perquè el dissabte la G2 es pugui iniciar sense cap problema.

Com bé diu Pep, el dissabte (dia 16) segon capítol de les Crèdit Andorrà GSeries 2021, en el Circuit Andorra.