Gil Membrado no s’arronsa davant el nivell dels seus rivals en les Crèdit Andorrà GSeries 2021

El jove pilot del RACC va estar en el podi de la categoria reina (GIAND), en el Circuit Andorra.

Semblava una utopia, però Gil Membrado ho va tornar a aconseguir. Va assolir el tercer lloc de la G1 en l’estrena com a pilot de l’equip Elegant Driver en la Crèfit Andorra GSeries de la present temporada. El pilot d’Olost va compartir volant d’un GIAND amb el pilot asturià José “Cohete” Suarez, un pilot amb una dilatada trajectòria esportiva i del qual Gil espera aprendre i seguir la seva formació com a pilot de competició.

A part de “Cohete”, Membrado Jr., tindrà l’ocasió de compartir equip amb tres campions del món, Nil i Jan Solans i Xevi Pons, a més de Miguel Socias vencedor de certamen andorrà fa dues temporades. És evident doncs, que la competència amb la qual tindrá que lluitar aquest hivern és d’un nivell espectacular, encara que després de veure com ha començat el certamen sembla que no li preocupa excessivament.

En opinió de la seva persona de confiança, Dani Balasch, aquesta competència és un al·licient per al pilot del RACC. Aquest era el seu comentari: Per a continuar creixent com a pilot pensem que és important competir amb els millors. En aquests moments els resultats no són una prioritat, a pesar que a tots ens agrada guanyar quan competim. Podríem afegir, vist el que va succeir en la G1, que si segueixes una línia de treball ordenada, els resultats van arribant, encara que no sigui el principal objectiu.

En els entrenaments lliures, el d’Olost va marcar un crono de 48”293 i es va situar en una quarta posició que a priori era millor de l’esperat, sobretot perquè el més ràpid, Nil Solans, el va superar per 7 dècimes. De tota manera era la primera presa de contacte en la qual el crono encara quedava en un segon pla.

Les coses no van sortir del bé en la mànega qualificativa. En arribar al box una vegada finalitzada, Gil comentava que havia comès algun error que li van fer perdre alguns segons molt importants per a estar entre els més ràpids. En concret, Gil va acabar aquesta manega en la sisena posició amb un crono de 4’07”256 (acumulat de 5 voltes). Aquesta posició el va situar en la part mitjana de la graella de sortida de les dues finals A a disputar. Sens dubte no era el millor lloc.

En la final 1A, va protagonitzar una bona sortida situant-se al darrere de Nil Solans en una segona posició que va mantenir sense massa problemes fins a travessar la línia d’arribada. Després d’aquest resultat, millorar les previsions inicials, quant al resultat, semblava possible.

En la final 2A que va tancar el meeting l’actuació de Membrado Jr, va superar totes les expectatives. Va tenir l’habilitat necessària per a sortejar els tocs inicials i es va situar al capdavant de la mànega. Jan Solans s’acostava per darrere, però sense cometre errors malgrat la pressió, va aconseguir el triomf en la final.

Una vegada acabat el meeting, era moment d’utilitzar la calculadora. Era evident que la classificació seria molt ajustada, però semblava que el tercer lloc del podi no se li escaparia. En pocs minuts es va confirmar el resultat i Gil amb la seva tranquil·litat habitual va pujar al podi al costat de José “Cohete” Suarez i Nil Solans.

Dins de 7 dies (dia 16) es disputarà la G2, el repte continuarà sent el de sempre, millorar al volant del GIAND i si la conseqüència d’aquest bon pilotatge el situa a posicions davanteres doncs, molt millor.