José Luis García exhibeix el seu caràcter competitiu en un Andalucía Rally molt dur

Malgrat patir nombrosos contratemps, va acabar dues etapes en quarta i sisena posició de la seva categoria (T4) i entre els primers 20 cotxes.

El pilot català va gaudir i va aprendre al costat del seu copilot, el dakarià Álex Haro. “Ha estat un luxe córrer amb ell”.

El del PCR Sport espera treure rèdit d’aquesta “gran experiència” en els seus pròxims compromisos, el més imminent, el Campionat d’Espanya de Ral·lis.

 

10 d’octubre de 2020
José Luis García ha superat amb èxit l’Andalusia Ral·li, el que sens dubte ha estat un dels majors reptes de la seva carrera esportiva. Era la primera vegada que el de L’Ametlla del Vallès s’enfrontava a un ral·li d’aquestes característiques, una prova de quatre dies de durada i prop de 1.000 quilòmetres de recorregut en la qual competien totes les grans figures de l’especialitat. El pilot del PCR Sport, als comandaments d’un Yamaha YXZ1000R SS, ha finalitzat en onzena posició de T4, la categoria reservada per als Side-by-Side tot terreny de sèrie lleugers.

El pilot català va complir amb la seva comesa i va aconseguir acabar un Andalusia Ral·li en el qual va sofrir més contratemps dels desitjats. No obstant això, després de travessar la línia de meta, es mostrava exultant per tot el viscut: “Ha estat una experiència molt positiva i jo particularment he gaudit molt, especialment pel fet de tenir a Álex Haro al meu costat. Ha estat un luxe. He après molt d’ell amb la navegació i per la seva manera de funcionar”.

El ral·li no va arrencar especialment bé per a José Luis García. En la pròleg va sofrir un important contratemps amb una roda que va estar molt prop de deixar-lo fora de carrera. Va arribar tan sols 10 minuts abans del temps límit, encara que per fortuna posteriorment es va cancel·lar l’especial. Els mecànics del PCR Sport van aconseguir reparar el Side-by-Side per a la sortida de la primera etapa, en la qual va acabar millor de l’esperat: sisè en la categoria T4 i entre els 20 primers cotxes, malgrat tenir el xassís tort a causa del cop del dia anterior.

L’etapa més complicada la va viure sens dubte en la segona jornada. A meitat d’especial va trencar l’arbre de transmissió i, després de recórrer uns quants quilòmetres amb tracció davantera, va trencar també el palier davanter. Va estar al voltant de 50 minuts parat que li van fer perdre moltes posicions en la taula.

Molt millor li van ser les coses en la tercera etapa, en la qual es va sentir realment còmode i va acabar quart de la categoria T4 i de nou en el Top 20 de cotxes: “Vam haver d’avançar molt, perquè sortíem molt enrere, però fins i tot així aconseguim imprimir un gran ritme. Quan el Yamaha ha anat bé i jo m’he sentit còmode, hem estat molt competitius”, assegura García.

En la quarta i última etapa, disputada el dissabte, el pilot barceloní va sofrir diversos problemes amb el seu Side-*by-*Side i no es va sentir a gust. Per si no fos prou, els últims quilòmetres els va haver de completar al ralentí perquè a penes li quedava gasolina: “L’organització havia marcat una gasolinera a 3 quilòmetres de la sortida de l’especial i quan hem arribat estava tancada. A 20 quilòmetres del final el cotxe ha començat a fallar. Em queda un petit sabor agredolç, perquè penso que podríem haver obtingut un resultat millor, però això són carreres, tots tenen problemes”.

José Luis García ha agraït la gran feina realitzada pels seus mecànics: “PCR Sport ha treballat dia i nit per a tenir el buggy en perfectes condicions. Han fet una labor magnífica”.

El pilot espanyol espera treure profit de l’experiència de cara a la seva imminent participació en el Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny, el seu pròxim gran objectiu, que també disputarà amb el Yamaha YXZ1000R SS en la seva versió amb sistema de canvi per lleves: “Hem pogut localitzar què hem de millorar en el cotxe i quins són els seus límits. I sobretot m’ha servit per a agafar ritme de carrera, si no haguéssim anat a Conca sense quilòmetres de competició”.

José Luis García també s’ha referit al tràgic accident que ha sofert Laura Salvo, copilot de 21 anys que aquest dissabte ha perdut la vida en el Ral·li Vidreiro-Centre de Portugal. “No hi ha paraules. Aquestes coses et recorden que aquest és un esport de risc i que tots hem de prendre mesures. Estem molt afectats per la mort de Laura, conec molt bé al pilot i em sap molt malament per ell. Encara que avui els cotxes són molt segurs i es prenen moltes mesures, mai serà suficient”.

Más información:
Mediagé Comunicación
Gerard Gil
+34 609 880 755
ggil@mediage.es
Pere Fernández
pfernandez@mediage.es


Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: