José Luis García, davant la carrera de la seva vida

El pilot del PCR Sport acudirà a l’Andalusia Ral·li amb el nou YXZ1000R SS de Yamaha.

Competirà en la categoria T4, reservada per a Side-by-Side de sèrie lleugers, al costat del copilot dakarià Álex Haro.

“Tinc moltíssimes ganes de començar, és el ral·li més important que he disputat mai i la il·lusió és màxima”, assegura.


2 d’octubre de 2020

José Luis García estarà en la sortida de l’Andalusia Ral·li dimecres que ve 7 d’octubre. El pilot de L’Ametlla del Vallès disputarà en terres andaluses el major repte de la seva carrera esportiva, una prova de quatre dies de durada i 1.000 quilòmetres de recorregut, en la qual es mesurarà als millors equips de ral·li raid del planeta. “És la carrera de la meva vida, sens dubte el ral·li més important que he disputat mai. Tinc moltíssimes ganes de començar”, assegura el barceloní.

García acudeix a l’Andalusia Ral·li amb el suport de Yamaha Motor Espanya. El barceloní va ser guanyador en la Baixa Portalegre 2019 de la YXZ1000R European Cup SuperFinale en la categoria Open i li corresponia com a premi una inscripció gratuïta per al Merzouga Ral·li. En suspendre’s la prova marroquina pel Covid-19, la marca va arribar a un acord amb el pilot perquè pogués disputar aquest Andalusia Ral·li, prova que substitueix en el calendari de Cross Country al Ral·li del Marroc.

El pilot català competirà en la categoria T4 (reservada per a Side-by-Side tot terreny de sèrie lleugers), amb un YXZ1000R SS preparat i adaptat per PCR Sport. En aquesta ocasió pilotarà el model 2019 del vaixell almirall de Yamaha en la seva versió amb sistema de canvi per lleves. “Estem molt contents amb el rendiment del nou buggy. A més, la configuració i millores que ha introduït l’equip van molt bé”.

Per a aquesta nova aventura, José Luis García canviarà circumstancialment de copilot, ja que Xevi Moreno no podrà participar per motius professionals. En el seu lloc li acompanyarà Álex Haro, un substitut de luxe que aportarà a l’equip tota la seva experiència al Dakar, especialment en la navegació: “Amb Álex ens uneix una relació d’amistat, ell volia participar per a provar el nou roadbook electrònic i li estic molt agraït que hagi comptat amb mi. Per a mi serà un gran al·licient córrer amb un copilot com ell”.

José Luis García arriba a la cita preparat, malgrat el poc que ha pogut competir enguany. Prèviament a la seva participació ha realitzat un test en un tram de la Baixa Aragó amb el Side-by-Side de Yamaha i també ha disputat dos ral·lis de terra, el Ral·li del Solsonès i el Tram de Terra Pinseque. La seva idea és accelerar en aquest tram final de temporada amb un programa esportiu molt intens: Andalusia Ral·li, Campionat d’Espanya de Rallyes Tot Terreny –que inclou tres proves– i Baixa Portalegre.

L’Andalusia Ral·li es disputarà del 7 al 10 d’octubre i constarà de quatre etapes d’entre 200 i 300 quilòmetres, totes ella amb sortida i arribada en la localitat gaditana de Villamartín, centre neuràlgic de la prova.

José Luis García es mostra convençut de la capacitat del Yamaha: “És la categoria on pot destacar més el YXZ1000R. Serem molt competitius. És un terreny que m’agrada, que conec parcialment de quan corria en enduro. PCR ha preparat el buggy a fons i sabem quin ritme hem de portar. Ho tenim tot a punt per a fer un bon paper”, assegura il·lusionat.

“Estic segur que serà una carrera boníssima. David Castera ha fet un treball magnífic; organitzar una carrera en dos mesos en un lloc que no coneixes és molt difícil. El tracte rebut per la seva part ha estat excel·lent”, afirma el pilot barceloní. Així mateix, també té paraules de reconeixement cap a Yamaha: “Els estic molt agraït pel premi i per donar-me l’oportunitat de ser aquí. Serà una experiència única i emocionant”, afegeix.

Més informació:
Mediagé Comunicación
Gerard Gil
+34 609 880 755
ggil@mediage.es
Pere Fernández
pfernandez@mediage.esMés informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: