Un altre triomf de Mayola-Gutiérrez (Ferrari), aquesta vegada e Jerez. Aso també va trepitjar podi

Debut agredolç del Cupra Mk4. Con De los Milagros al volant, segona posició en la màniga d’entrenaments. En carrera, Jaume Carbó, va haver d’abandonar.

 

L’equip PCR Sport va acudir al Circuit de Jerez - Angel Nieto, per a disputar el tercer meeting del Campionat d’Espanya de Resistència (CER) 2020, amb els seus pilots habituals aquesta temporada i amb la novetat de la presentació, en aquest certamen, del Cupra MK4. Les previsions es van complir en part, no obstant això l’equip de la Torre d’Oristá va deixar l’escenari andalús, en general, amb bones sensacions.

En l’escenari andalús, el programa horari de les diverses mànegues del CER, van tornar al seu format més habitual. Així doncs, durant la jornada del dissabte (dia 19) es van disputar les sèries d’entrenaments lliures (50’ cadascuna), entrenaments oficials (20’ cada pilot) i la primera de les carreres, programada a 48’ + 1 volta.
La segona carrera, també a 48’ + 1 volta) es va disputar el diumenge (dia 20).
A Jerez, els equips que ho van desitjar, van tenir l’ocasió de disputar una sèrie extra de 4 hores d’entrenaments lliures, la jornada anterior a l’inici del meeting (divendres dia 18).

La climatologia va complicar molt el treball dels equips, sobretot durant les diferents tandes d’entrenaments lliures. La pluja, a vegades acompanyada de fort vent, va provocar que més d’un estigués en el box més del compte.
El dissabte a la tarda i el diumenge va lluir el sol, fins i tot, en alguns moments, va fer més calor del desitjat.

Josep Mayola - Francesc Gutierrez (Ferrari 998) van tornar a estar entre els millors de la categoria GTs-C1, situant-se en la segona plaça del podi en la primera carrera i com a clars triomfadors en la segona.

Per la seva part Guillermo Aso (Cupra TCR) també va estar entre els millors en la primera carrera, acabant en la tercera posició després d’anar de menys a més.
En la segona carrera, va ser líder durant la primera part de la prova. El hàndicap acumulat pel tercer lloc aconseguit el dia anterior, el va retenir un temps extra (10”) en el pit-lane en la parada intermèdia.
Va sortir en la segona plaça però amb clares opcions a superar al rival que el precedia i aconseguir el primer triomf de la temporada. Però un “pecat” d’excés de confiança, com el mateix va reconèixer, va deixar a la seva mecànica molt tocada i sense opcions de mantenir la seva posició de privilegi.

Vicente Dasi - Josep Parera (Cupra TCR) ho van tornar a repetir. Van completar les dues carreres i es van fer creditors, una vegada més, del trofeu Joan Fernandez, el reconeixement que reben els millors veterans de cada categoria.

El debut de Cupra Mk4, amb Carbó-De los Milagros al volant, va tenir dues parts ben diferenciades. En la màniga d’entrenaments oficials, De los Milagros va parar el crono en 1’55”399, amb el que aconseguia el segon millor crono de la sèrie i situar-se en aquesta posició en la graella de sortida de la primera carrera, just per darrere del líder provisional del campionat, Mikel Azcona.
En carrera, el pilot madrileny va evitar qualsevol risc en la sortida i en la continuació es va mantenir per darrere d’Azcona, però sempre incrementant l’avantatge respecte al tercer classificat.
Després del canvi de pilot, Carbó no va poder evitar un toc amb un GT. A conseqüència de l’impacte va tenir que abandonar la carrera i a més van haver de desistir de prendre la sortida a la cursa del diumenge.
Una veritable llàstima perquè com comentava De los Milagros: Les sensacions eren molt bones i semblava que el podi era possible. A més afegia que: He estat molt còmode en el nou TCR i estic convrençut que el potencial d’aquest MK4 és molt gran.

La quarta cita del CER 2020 es disputarà en el Circuit de Barcelona - Catalunya, els dies 14 i 15 de Novembre.

 

Servei de premsa.


Més informació a/Más información en:

 

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: