Mayola-Gutiérrez (Ferrari) vencen a València. Els Cupra TCR aquesta vegada sense podi

Josep Mayola-Francesc Gutierrez (Ferrari 498 - PCR Sport) van vèncer en les dues carreres, programades en el segon meeting del Campionat d’Espanya de Resistència (CER), disputades en el Circuit de la Comunitat Valenciana - Ricardo Tormo.
No va tenir tanta sort Guillermo Aso (Cupra TCR), llastrat en la primera carrera pel hàndicap acumulat de l’anterior meeting i per una burxada en la segona, quan era el líder dels TCR.

Vicente Dasi - Josep Parera (Cupra TCR) van tornar a protagonitzar una actuació encomiable, completant les dues carreres, a més, en aquesta ocasió, van haver de fer una visita extra al pit-lane, en la segona carrera, per a reparar una burxada. Vicente Dasi, després de recollir el Trofeu Joan Fernández, ens va comentar: Per a nosaltres el triomf és poder donar tantes voltes com sigui possible i acabar amb el cotxe sense una rascada. Hem aconseguit el nostre objectiu, a més m’ho continuo passant molt bé, això és el principal.

Per al tàndem Mayola-Gutierrez va anar una jornada rodona, malgrat haver de complir amb drive-trough, en la segona carrera, per avançar amb Code60, van poder travessar la meta com a guanyadors. Com comentava Mayola al final: Avui ha estat un dia en el qual tot ens ha sortit bé.

Per a Guillermo Aso (Cupra TCR), la jornada no va ser tan positiva. En la primera carrera va estar en la lluita pel podi amb un grup de quatre pilots, Ludonov-Azcona es van escapar d’inici. Semblava que podia aconseguir-ho, ja que el ritme entre aquest grup era molt semblant, a més el hàndicap dels líders era molt alt. Les coses van canviar just després de la parada en l’intermedi de la carrera. Precisament la seva parada al pit-lane, superior al dels seus adversaris directes, el va despenjar fins a la cinquena plaça sense opció a millorar.
En la segona carrera, després de les primeres 6 voltes encapçalava amb claredat el grup dels TCR, en aquest cas va ser una burxada el que el va apartar de lluitar per un lloc al podi.

A València, va haver-hi una lleugera variació en el programa horari del GT-CER. Totes les mànigues disputades, és a dir els entrenaments lliures i cronometrats a més de les dues carreres programades a 48’ + 1 volta, es van córrer en un sol dia, en concret el dissabte dia 29.

Les previsions climatològiques no es van complir al 100%. La pluja va caure de manera testimonial abans de l’inici de les carreres dels GT-CER. La calor va ser la nota predominant i l’asfalt es va mantenir sec en tot moment.

Una vegada finalitzada la densa jornada, Pep Codinach ens resumia d’aquesta manera la participació dels seus pilots: Hem completat el segon meeting, hem estat competitius i tenim els tres cotxes en el box, això ja és un detall molt positiu. El Ferrari ha tingut una actuació impecable, el drive-trough? cal contemplar-lo com un incident de carrera, el pilot no ha vist el panell de Code60 i ha fet un avançament, són coses de les carreres. Sobre els Cupra ens comentava: Entre els Cupra TCR, esmentar que els dos han punxat en el mateix lloc i en la mateixa volta, sens dubte una casualitat que ens ha provocat uns instants de tensió.
Així doncs hem completat el segon meeting del CER i esperem continuar competint dins de tres setmanes a Jerez.

Seran en concret els dies 19 i 20 de setembre, quan la pista gaditana acollirà als equips del Campionat d’Espanya de Resistència (CER) per a disputar el meeting que marcarà l’equador del certamen.


Servei de premsa.


Més informació a/Más información en:

 

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: