La temporada d’enduro 2020 comença amb la Bassella Race 1

La desena edició de  la Bassella Race 1 va ser l’encarregada d’encetar la temporada de l’Off Road al nostre país el 7, 8 i 9 de febrer a Bassella, Lleida.

En aquesta ocasió l’organització va optar per pistes molt ràpides, de gairebé 60 km, que varen fer gaudir al miler d’assistents els tres dies que va durar la prova, una de les més celebrades dins del panorama nacional pel seu gran ambient i multitudinària participació

Les voltes de reconeixement del divendres i primera hora del matí de dissabte varen ser el preludi d’una munió d’actes destinats a satisfer a tota mena d’aficionats: l’exhibició MiniKids, una iniciativa del Club Sip Sport amb motos de 50cc que té l’objectiu d’engrescar els més menuts a la pràctica de l’enduro, i les curses  infantils (juvenil i cadet). Després vingueren la Clàssica, amb la participació aquest any del dakarià Gerard Farrés, i la Maxitrail, amb Iván Cervantes.

A la tarda, centenars de persones varen vibrar amb les mànigues de Xtrem Race, on pilots de ressò internacional i campions del món de l’especialitat varen haver de superar zones d’obstacles artificials i una de bosc en una cursa emocionant. Finalment, Jonny Walker (KTM) es va endur la victòria per tan sols 4 dècimes de diferència sobre Taddy Blazusiak (KTM). Alfredo Gómez (Huqsvarna) va quedar tercer i Josep García (KTM), quart.

El diumenge a les 10 del matí es donava la sortida de la categoria la categoria Pro, que va guanyar un motivadíssim i ràpid Josep García (KTM) en fer les dues voltes del recorregut amb un temps de poc mes de dues hores. El pilot de KTM va marcar un ritme exigent, que solament va afluixar al final per no esgotar la gasolina. El va seguir el combatiu Jaume Betriu (KTM), que, tot i comptar amb un dipòsit més capacitat que li va permetre no proveir-se de carburant a la segona volta i mantenir la pressió, no va poder atrapar a Josep Garcia. El tercer calaix del podi fou per a Benjamín Herrera (BETA). El triomf de la categoria Pro Junior fou per a Julio Pando (Beta) amb un temps de 2 hores i 35 minuts, seguit de  Pablo Nadal (Huqsvarna).

La Bassella Race1, de la mà de Pau Soler, ha assolit un any més els seu objectiu: convocar a milers de persones per celebrar la gran festa de l’enduro oferint-los un cap de setmana ple curses espectaculars i moto off road en els paratges impressionants de l’Alt Urgell.