Espectacular debut de Gil Membrado a les GSeries andorranes

Dissabte passat (dia 11), Gil Membrado va iniciar la seva participació en les Crédit Andorra GSeries, amb respecte i convençut que era en un bon lloc per a aprendre. I el resultat no va poder ser més positiu, va acabar aquest primer meeting (de cinc) en la segona plaça del podi de la categoria GIAND, sense cohibir-se davant una competència que, pel que es va poder veure, només el superaven en anys d’experiència.

Cal esmentar que, el més jove de la saga Membrado, al costat del seu equip, van decidir iniciar una nova etapa de formació en la seva curta però reeixida trajectòria esportiva, provant en un certamen que poc té a veure amb el que ha fet fins ara. El repte és, pilotar un vehicle pensat i fet per Pep Codinach i el seu equip, per competir a les carreres sobre pistes gelades. A més contra adversaris que en general tenen una llarga trajectòria en diferents especialitats del món de l’automobilisme.

El meeting es va iniciar amb la disputa dels entrenaments lliures en els quals Gil va tenir el primer contacte amb el GIAND, el vehicle amb el qual competirà aquest principi de temporada. En aquestes primeres voltes de tanteig els cronos no van ser els desitjats, amb un temps de 53”223 es va situar en la novena posició de 10 participants.

Sense perdre la calma en cap moment i ben aconsellat per Dani Balasch, el pilot d’Olost va afrontar la mànega qualificativa de manera molt positiva. S’acumulava el temps de les 6 voltes a disputar i la progressió de Gil va ser espectacular. Amb un crono acumulat de 4’50”654, va aconseguir la quarta posició. La seva millor volta, 47”038, el va situar en la tercera línia de la graella de la sortida de la final 1B.

Precisament en aquesta final 1B va ser on, lluitant sense arrugar-se en cap moment per la pressió dels rivals, va assolir el primer triomf al volant del GIAND. Després d’una excel·lent sortida, en la qual va guanyar una posició va continuar atacant fins a situar-se, a mitja carrera, al capdavant, posició que ja no va deixar fins a travessar la línia d’arribada.

En la final 2B, que tancava el meeting, va prendre la sortida en la quarta posició (com a guanyador de la final anterior), després de la primera volta havia recuperat dues posicions i en la volta següent es va situar al capdavant, aconseguint el seu segon triomf de la jornada.

Al final alegria lògica en l’equip, mentre que Gil afirmava: M’ho he passat molt bé i he gaudit de l’experiència. M’ha agradat molt el comportament del GIAND. Espero repetir dins de 15 dies, espero que les coses surtin, almenys, tan bé com avui.

Tal com comenta Gil, dins el dissabte (dia 25) es disputarà el segon meeting de les GIAND en el Circuit Andorra. L’escenari serà el mateix encara que el traçat pot ser lleugerament diferent.