Patrocinadores DGuillermo Aso Cabecera Guillermo Aso

Guillermo Aso supera les adversitats al Jarama

El pilot aragonès va aconseguir una quarta posició en la cita del Campionat d’Espanya de Resistència celebrada aquest passat cap de setmana en el sempre difícil Circuit del Jarama. Una quarta posició en la segona carrera amb el CUPRA TCR de PCR Sport que compartia amb Fontes va ser el balanç a Madrid després que un rival li colpegés danyant la seva muntura en la prova matinal.

Guillermo Aso ha experimentat un difícil cap de setmana en el Circuit del Jarama, escenari de la quarta i penúltima prova de la temporada 2019 del Campionat d’Espanya de Resistència, amb el pilot aragonès de nou al volant del CUPRA TCR de PCR Sport. Rosteixo, que comptava amb Álvaro Fontes com a company d’aventures de nou, no va tenir dues carreres senzilles sobre el traçat madrileny especialment a causa de la dificultat que van arrossegar durant tot el cap de setmana per a trobar els millors reglatges per al seu cotxe.

El dissabte al matí era el torn dels entrenaments lliures amb el CUPRA #36 detenint el cronòmetre en un 1m41.670s però ja allí van començar a posar-se de manifest alguns problemes amb el comportament que anaven a llastrar el rendiment dels pilots. En la sessió de classificació, Rosteixo afrontava la primera sessió en la qual va marcar una millor volta de 1m41.320s que li va deixar novè entre els inscrits de TCR. Minuts després en la segona sessió, que dirimia la graella per a la segona carrera, Fontes va establir un gir de 1m40.523s que significava la cinquena plaça en la categoria.

Ja el diumenge, Rosteixo prenia la sortida en la primera carrera de la jornada. L’arrencada, un dels moments més complicats en el Jarama per l’estret de la seva recta, va tornar a tenir una gran incidència en el resultat final. I és que un rival va colpejar el lateral del cotxe de Aso danyant la mangueta davantera esquerra. Encara que es va tornar a donar una nova sortida, Rosteixo va experimentar una alta degradació d’aquest pneumàtic impedint la seva progressió i, després de cedir el testimoni a Fontes, aquest va haver d’abandonar amb una burxada. En la segona va ser Fontes el que va completar el primer va rellevar cedint el testimoni a Aso en tercer lloc mediada la prova reincorporant-se aquest quart. Els pneumàtics freds van fer que Aso cometés un petit error perdent alguns segons. Fet i fet, Rosteixo va batallar pel segon lloc encara que va haver de conformar-se amb la quarta posició perdent el podi per tot just una dècima.

“Ha estat un meeting complicat perquè des del primer moment ens va costar trobar els millors reglatges per al CUPRA. Almenys, respecte als entrenaments el cotxe va millorar per a les dues carreres, però ja en la primera i com ens va passar l’any passat, un altre cotxe m’ha colpejat en la mateixa sortida. Amb aquest impacte, el cotxe ha destrossat els pneumàtics perquè es va desajustar l’alineació”, explica Aso. L’aragonès continuava dient que “en la segona, anàvem millor però un petit error, que no va costar a penes temps, sí que ens va suposar perdre el podi. No va ser el que esperàvem però, malgrat els problemes, vam saber bregar amb ells i acabar almenys quarts.”