Edgar Montellà (Speed Car) lluita fins al final pel podi de la Categoria II

Edgar Montellá al volant del seu Speed Car, va disputar el passat cap de setmana (dies 10 i 11 d’agost) la 46 Subida a Chantada, 5a cita del calendari del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) 2019. Edgar va fregar el podi (4a posició) de la categoria II, després de protagonitzar una lluita al límit amb Arkaitz Ordoki (BRC B49), per estar en el podi de la cursa gallega.

En aquesta ocasió, la climatologia va respectar als presents a la Ribeira Sacra de Lugo. En les jornades prèvies a la disputa de la pujada, els ruixats intermitents i intensos van ser protagonistes en l’escenari de la prova. No obstant això, les previsions per al cap de setmana indicaven tot el contrari i van encertar. La pluja va aparèixer de nou el diumenge a la tarda amb la carrera finalitzada. Totes les pujades es van poder fer amb l’asfalt sec.

Els participants van competir en un recorregut de 4,300 km, amb dues meitats ben diferents. Els 1900 metres inicials transcorren per la carretera LU-533, que uneix les localitats de Chantada i O Saviñao, l’habitual carretera de muntanya regional, tècnica, entre les vinyes de la regió. La segona meitat del traçat (2,400 km) transcorren per la LU-617, una carretera ampla (tres carrils) que va des de Monforte de Lemos a Chantada.
Aquesta cursa organitzada per l’Escuderia de la localitat gallega, té un pendent mitjà del 7,5% i una altitud màxima de 477 metres.
La pujada de l’Escuderia Chantada és de les més ràpides del CEM 2019, les mitjanes que han aconseguit els vehicles més ràpids (Categoria I) s’han acostat als 150 km/h.

Categoria II (CM-PR).
Edgar Montellà, va tenir, en tot moment, opcions d’estar el podi de la seva categoria i al final no el va aconseguir per 8 dècimes. Així ens resumia el seu cap de setmana: Chantada és una pujada que té dues parts completament diferents. D’inici vam posar els mateixos reglatges que l’any passat al Speed Car, a més d’intentar esmenar algun error que recordava de l’anterior edició. La veritat és que em vaig sentir molt còmode i vam mantenir una lluita molt bonica amb Ordoki per la 3a posició.

Abans de l’última ascensió de carrera la diferència entre tots dos era de tan sols 6 dècimes. Llavors Montellà i el seu equip van decidir fer un canvi en els reglatges per a intentar llimar la diferència comentada: El podi estava molt a prop i vam decidir fer uns canvis per a intentar ser més competitius i la veritat és que no van acabar de funcionar del tot. En la part inicial del traçat sí que vam ser més ràpids però en la continuació vam perdre alguna dècima de més. Al final el podi es va quedar a 8 dècimes.

Malgrat tot el pilot de l’ACA Esport valorava de manera positiva la seva participació a la prova de Chantada: És cert que també va haver-hi una part molt positiva en aquest pas per Chantada, vam millorar els cronos de la temporada passada el que significa que la progressió contínua, a més de mantenir la 3a posició en la classificació del CEM - Categoria II.
A finals de setembre continuarem lluitant per aquest podi a Totana (Múrcia), a la Pujada a la Santa.

Abans d’acudir a la Regió de Murcia, Edgar Montellà i el seu equip hauran de superar la Pujada la Farell, prova vàlida per al Campionat de Catalunya de l’especialitat, que es disputarà el cap de setmana anterior (dies 21 i 22 de setembre), a la Subida a la Santa.

Servei de premsa.


Classificacions 46 Subida a Chantada.

Categoria I.
1. Adrián Rozados (BRC B53) 3’48”940, 2. Christian Brosberg (Radical PR6) a 5”824, 3. Maria Pau Huguet (Talex M2+) a 16”034.

Categoria II.
1. Domingo Estrada (Silver Car S3) 3’51”921, 2. Garikoitz Flores (BRC B49) a 3”787, 3. Arkaitz Ordoki (BRC B49) a 5”982, 4. Edgar Montellà (Speed Car GT-R) a 6”776, 5. Jonhatan Alvarez (Talex M3) a 9”380.

Categoria III
1. Jose A. López-Fombona (Lamborghinni Huracan), 4’00”432, 2. Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRX) a 4”910, 3. José A. Alonso Liste (Ginetta G50 ) a 8”046, 4. Manuel Senra (Peugeot 306 S16 ) a 13”984, 5. Victor Quiroga (R5 GT Turbo) a 20”441.Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: