José Luis García i Xevi Moreno guanyen la Yamaha YXZ1000R Cup a la Baja Aragón

La dupla catalana de l’equip PCR Sport conquesta el triomf en la categoria Open de la copa monomarca.

En Buggies Nacionals van ser quarts i es mantenen amb opcions de lluitar per la segona plaça del campionat.

“Estem molt contents amb el ritme. Portàvem una evolució del motor proporcionada per Yamaha que ha funcionat molt bé, fins al punt que vam ser el buggy més ràpid en l’última especial”.

28 de juliol de 2019

José Luis García va ser un dels noms propis de la Baja Aragón 2019 disputada el passat cap de setmana a Terol. El pilot barceloní, al costat del seu copilot Xevi Moreno, va aconseguir la quarta posició final en la categoria de Buggies Nacionals i es va assegurar el títol de vencedor de la YXZ1000R Cup en la categoria Open, un triomf que li permetrà a ell i al seu copilot acudir convidats per Yamaha a la Baja Portalegre a l’octubre.

La Baja Aragón constava aquest any de quatre especials, a disputar entre el divendres i el dissabte, amb un total de 500 quilòmetres cronometrats. A diferència d’altres anys, en aquesta ocasió no va haver-hi pròleg, de manera que els pilots van arrencar el primer tram de competició en un ordre preestablert per l’organització. Aquesta situació va condicionar les aspiracions de José Luis García, que va sortir molt retardat i va haver d’avançar a molts cotxes. Per si no fos prou, li va fallar el Stella, el sistema que permet realitzar avançaments de forma segura.

“Ens vam trobar molt trànsit, vam haver d’avançar a 17 cotxes sense el Stella. El 40% del recorregut el vam fer darrere de cotxes més lents i això ens va penalitzar molt. En cas de no ser així, segurament hauríem pogut lluitar per la victòria”, es lamentava el pilot de L’Ametlla del Vallès.

Aquest contratemps no va impedir no obstant això que José Luis García continués imposant un altíssim ritme en les successives especials, fins al punt de guanyar la quarta i última en la categoria de Buggies Nacionals només per darrere dels T1 del Campionat del Món FIA de Cross Country. “Estem molt contents pel ritme. Portàvem una evolució del motor proporcionada per Yamaha que ha funcionat molt bé i hem estat molt ràpids”.

El pilot català va aconseguir la quarta posició final de Buggies Nacionals, a tan sols 27 segons del tercer i a poc més de quatre minuts del vencedor. Un resultat que malgrat quedar-se una cosa curta, si s’ha de jutjar pel rendiment del seu Yamaha YXZ1000R, li permet continuar viu en el campionat, en el qual encara opta a la segona posició. Després de la suma dels punts de la Baixa Aragó, José Luis García millora tres posicions en la general i es col·loca sisè amb 114 punts, a 13 del tercer classificat i a 55 del segon.

“Després de les últimes dues carreres som molt optimistes, perquè hem demostrat que el cotxe és molt competitiu i que podem guanyar carreres. Ens alegrem especialment per l’equip, PCR Sport. Es mereixen això”, afirma.

José Luis García i el seu copilot Xevi Moreno estan d’enhorabona per partida doble perquè a més del gran resultat en la seva categoria es van assegurar el campionat en la YXZ1000R Cup, en la categoria Open –reservada a vehicles amb lleugeres modificacions– de la copa monomarca. Aquest títol confirma la seva presència en la Baja Portalegre, a la qual acudiran convidats per Yamaha.

Després d’un merescut període de descans, José Luis García tornarà a la competició el mes de setembre. La primera gran cita serà el Ral·li TT de Guadalajara, el 20 i 21 de setembre. Després posarà rumb a Astúries per a participar en el Rallye Villa Ciudad de Llanes, prova puntuable per al Campionat d’Espanya de Rallyes d’Asfalt. A l’octubre li seguiran el Rally TT Vila de Zuera, la Baja Portalegre i un ral·li més d’asfalt.

“Afrontarem l’últim tram de la temporada amb moltíssima il·lusió. Després d’un 2018 bastant accidentat, en aquest 2019 estem estrenyent i ens estan sortint les coses molt millor”, assegura.