José Luis García, per totes a la Baja Aragón

El pilot de L’Ametlla del Vallès necessita un bon resultat que li permeti continuar viu en la lluita pel campionat de Buggies Nacionals, on és novè en la general.

Arriba a la Baixa Aragó en un moment dolç, després de la seva brillant victòria en el Ral·*li Osona i la quarta posició que va aconseguir en la Baixa TT Devesa d’Extremadura.

“Hem de fer una carrera perfecta. Sortirem a guanyar i a atacar des del principi”, afirma el líder de la categoria OPEN de la Yamaha YXZ1000R Cup.

24 de juliol de 2019

Després de la seva brillant victòria en el Ral·*li Osona fa dues setmanes i la quarta posició que va collir en l’última prova puntuable del Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny a Extremadura, José Luis García confia més que mai en les seves possibilitats de guanyar la Baja Aragón en la categoria de Buggies Nacionals. Té arguments per a creure: arriba en un estat de forma excel·lent i a més és un ral·li que s’ajusta molt bé al seu pilotatge, com ja va demostrar en l’edició de 2018, en la qual va guanyar la primera especial.

Dues avaries mecàniques li van impedir a José Luis García fer un bon paper en les dues primeres cites de la temporada, a Almeria i Mar de Olivos. No obstant això, en la tercera prova de l’any, en la Baja TT Devesa d’Extremadura, sí que va poder demostrar tot el seu potencial i va signar la segona posició de la seva categoria, que finalment va ser quarta per una penalització de 10 minuts. El català és novè en la general de Buggies Nacionals i sap que bona part de les seves aspiracions en el campionat passen per aconseguir un gran resultat a Terol, on la puntuació és doble.

“Com l’any passat, estem sent ràpids, però això no s’està concretant en bons resultats. Si no aconseguim fer un bon paper aquí estem morts. Sortirem a guanyar i a atacar des del principi”, afirma un ambiciós José Luis García.

Sap que l’empresa no serà fàcil, especialment en aquesta edició 2019 del Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny en la qual els Yamaha parteixen amb certa desigualtat. “El turbo ¬dels Ca-Am¬ hauria de portar brida per a compensar la diferència de 90 CV de potència amb els Yamaha, però aquesta mesura no es durà a terme fins a 2020”. Encara així, el pilot de L’Ametlla del Vallès no perd la il·lusió: “El YXZ1000R és més àgil en les zones tècniques i tractarem d’aprofitar-ho. Hem de fer una carrera perfecta”.

José Luis García afronta la seva tercera participació consecutiva en la Baja Aragón amb el Side-by-Side de Yamaha preparat i assistit per PCR Sport. Abans, només havia participat en el raid aragonès en la categoria de motos. De nou, el pilot català comptarà amb qui ha estat el seu company habitual d’habitacle des que es va passar definitivament al off road, Xevi Moreno. “Ens sentim preparats i amb moltes ganes. Vam fer un test molt intens a La Codina i farem un altre abans de la carrera. Les sensacions són molt bones”.

Encara que el seu gran objectiu és millorar la sisena posició final en la general de Buggies Nacionals de l’any passat, José Luis García també té obert un altre front en la Yamaha YXZ1000R Cup, on és líder de la categoria OPEN -reservada per a vehicles YXZ1000R amb petites modificacions- amb 19 punts d’avantatge sobre el segon.

L’edició número 36 de la Baja Aragón, que tindrà lloc del 25 al 27 de juliol, constarà de dues etapes, dividides en dos especials el divendres i altres dos el dissabte. En total es recorreran 910 quilòmetres, dels quals 500 seran cronometrats i els 410 restants d’enllaç. Com és habitual, el recorregut exacte no es revelarà fins al començament del ral·li.