Marxen de Sant Julià amb l’ànim de tornar als 2 dies de Trial Clàssic

La majoria dels 240 pilots que van disputar la 2a edició dels 2 dies de Trial Clàssic de Sat Julià de Lòria, van marxar d’Andorra amb la clara intenció de tornar l’any vinent, per a gaudir una vegada més d’una prova que es disputa en un escenari privilegiat, amb l’afegit que els obstacles estan adaptats al nivell de pilotatge dels participants. És evident, és clar, que en aquest aspecte les possibilitats dels organitzadors es veuen delimitades per l’orografia de les muntanyes andorranes.


Classificacions per categories.

El denominador comú de la competició va ser la igualtat que hi va haver entre els participants de les diferents categories. Com es pot comprovar, a part del triomf relativament còmode d’Oscar Mill a la categoria BLAUS, a la resta les posicions capdavanteres s’han decidit per diferències mínimes.

Valoració dels participants.
Bona part dels pilots que es van inscriure a la prova de clàssiques andorrana, havia viscut l’experiència de la temporada passada i venien mentalitzats en el que es trobarien sobre el terreny, així ens ho comentaven la majoria: Sens dubte, hem viscut dos dies en què hem pogut gaudir de l’esport que més ens agrada. Ha estat molt dur sobretot per la forta calor que ha fet però en tenir zones o interzones en les quals hi havia aigua, podies refrescar-te i recuperar forces. Quant a l’organització crec que ha fet molt bé el seu treball, no hi ha dubte que muntar una prova d’aquesta envergadura ha de ser complicat.

Els excampions del món, Mick Andrews, Yrjo Vesterinen i Bernie Schreiber, que van completar les dues jornades de competició, es van mostrar molt complaguts, algun fins i tot sorprès, per l’experiència i no van dubtar a comentar que, si les forces acompanyen, els veuríem de nou a Andorra.

Valoració de l’organització.
Els organitzadors han viscut, potser, els moments de més tensió, quan faltaven pocs dies perquè els participants comencessin a arribar a Andorra, així ens ho comptaven: No hi ha dubte que la previsió de la climatologia ens posava les coses molt complicades. El trial és un esport que es practica a la muntanya i en les condicions que es preveien tot era més complicat. A més amb 240 pilots disputant la prova, ...
Al final, gràcies al civisme de tots, hem pogut completar les dues jornades sense contratemps en aquest sentit.

Pel que fa al desenvolupament habitual de la prova, en aparença, tot ha anat amb normalitat: És cert, sobre la marxa hem hagut de fer certs retocs, però l’experiència de la passada temporada també ens ha ajudat. Malgrat tot, la qual cosa ha anat sorgint no ha suposat grans canvis. Així per exemple, vam haver d’ampliar l’hora d’entrada al parc tancat, informar d’alguns detalls d’última hora, ... En fi, res greu si tenim en compte que havíem ampliat de manera clara (de 160 a 240 pilots) la participació, amb tot el que això comporta.

Un bon nombre de participants ens han parlat de la 3a edició de la prova, ara mateix se’ls hi pot dir: De moment volem relaxar-nos una mica de tots aquests mesos de treball que ha suposat l’organització d’aquesta 2a edició. Valorem de manera molt positiva el desenvolupament de la mateixa i pensem que ens queden ganes de seguir endavant. De tota manera abans de prendre una decisió en ferm volem mirar amb detall alguns dels aspectes que ens agradaria millorar i veure la possibilitat que tenim d’aconseguir-ho.
Un d’ells pot ser el pressupost, ens agradaria oferir alguna cosa més als pilots que vénen a córrer i això en les condicions actuals no és possible.

La 2a edició dels 2 dies de Trial Clàssic de Sant Julià de Lòria ja forma part de l’ampli currículum del trial andorrà. Tot sembla indicar que la prova té futur, Tot sembla indicar que la prova té futur, si depèn dels pilots, no hi ha cap dubte que tindrà continuïtat.

 

Servei de premsa

Icono PDF Notícia completa en PDF

Més informació a/Más información en:

Classificacions completes a: / Clasificaciones completas en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: