Debut prometedor de PCR Sport en el Campionat d’Espanya TT

PCR Sport va tenir dos equips en el podi de sortida de la Baja Almanzora 2019, prova inicial del Campionat d’Espanya de Ral·lis TT (CERTT) de la present temporada.

José Luis García-Fernando Cuadrado i Gustavo J. Sosa-Rogelio Peñate, els dos equips als comandaments d’un Yamaha YXZ 1000 R, van protagonitzar actuacions ben diferents. D’una banda, l’experimentat García, aquesta vegada amb Cuadrado a la seva dreta, van superar un inici amb dubtes i tot seguit van iniciar una remuntada que els va portar a posicions de podi, tant entre els buggyes com en la provisional de la Copa Yamaha.
Per la seva banda, l’equip canari Sosa-Peñate, debutants en proves d’aquestes característiques, van assumir de manera excel·lent aquest paper i van estar, en tot moment, molt centrats en totes les indicacions que van rebre del seu equip. Van acabar la prova en una meritòria 8a posició entre els buggyes i en la 3a de la Yamaha YXZ 1000R Cup.

Els organitzadors de la prova, CD Andinas Racing, van preparar un traçat de 420 quilòmetres cronometrats repartits entre l’etapa pròleg (6,5), i quatre sectors selectius, dels quals els tres primers (SS2 - 84 km, SS3 - 80 km, SS4 - 80 km) es van disputar el dissabte (dia 23), mentre que el decisiu (SS5 - 168 km) es va córrer  el diumenge (dia 24).

José Luis García - Fernando Cuadrado: No van tenir un bon inici, van completar el pròleg a la 17a posició entre els buggyes amb un crono de 13’12 “. La recuperació es va iniciar en la SS2, especial que van aconseguir acabar en la 3a plaça i d’aquesta manera presentaven les seves opcions de lluitar pel triomf. Van acabar aquesta primera jornada de competició en el top5 dels buggyes. A falta de l’especial llarga, en teoria la decisiva, tot era possible.
Amb aquesta mentalitat van iniciar aquesta jornada final, les sensacions durant els primers 100 km, d’aquesta SS5 van ser excel·lents, van arribar a ser líders entre els buggyes. Però a falta d’uns 50 km, per a l’arribada un trapezi de suspensió es va trencar i van haver d’abandonar la prova.

Gustavo J. Sosa - Rogelio Peñate: Van tenir un excel·lent debut a la prova d’Almería del CERTT. Van plantejar la cursa amb l’objectiu prioritari d’acabar, es a dir, fer quilòmetres per anar adaptant-se al Yamaha YZX 1000 R i a proves d’aquestes característiques. Van aconseguir el seu objectiu amb escreix, ja que la progressió que van protagonitzar els va portar a entrar al top10 i al 3r calaix del podi de la Yamaha Cup.

Pep Codinach (Responsable de PCR Sport), va fer aquesta valoració de la Baixa Almanzora 2019: Per a nosaltres hagués estat un gran cap de setmana si García-Cuadrado haguessin pogut arribar fins al final. Van fer una gran carrera i ens queda aquesta sensació d’impotència d’abandonar a la recta final quan estaven encapçalant les respectives classificacions. Per la seva banda Sosa-Peñate, al meu entendre, ha tingut un gran debut en aquesta especialitat. Estar al final al podi de la Yamaha és la justa recompensa per la bona feina que van fer durant els dos dies de cursa.

El Campionat d’Espanya de Ral·lis TT tindrà continuïtat els dies 18 i 19 de maig a Jaén amb la disputa del Ral·li TT Mar de Oliveres, segona cita del calendari del certamen esmentat.