Les Crèdit Andorrà GSeries 2019 completen els podis de vencedors

Miguel Socias (GS) y Ferran Pujol (GS2), Joan Sala (2RM), Raul Ferré (CC) y Yann Le Potier (SbS) campions

Després de disputar les 5 proves previstes en el calendari, les Crèdit Andorrà GSeries 2019 van proclamar als seus campions. L’emoció va ser el comú denominador de pràcticament totes les categories, fins que no van acabar les respectives mànegues finals no va estar clar qui pujaria al primer calaix del podi en el lliurament de trofeus del certamen.
Una vegada sumats els punts dels parcials disputats i descomptar el pitjor resultat de cada pilot, Miguel Socias va ser el vencedor de la categoria reina (GS), mentre que Ferrán Pujol va confirmar el seu domini entre els GIAND (categoria GS2). Joan Sala (2RM), Raul Ferré (CC) i Yann Li potier (SbS) van aconseguir el triomf en les seves respectives categories.

Les previsions es van complir en referència a la climatologia. Les proves es van disputar durant tot el cap de setmana amb ambient agradable per als equips i afeccionats que van acudir al Circuit Andorra - Pas de la Casa. Els organitzadors van haver de redoblar esforços perquè els pilots poguessin competir en una pista amb un mínim de condicions.

Miguel Socias aconsegueix el doblet. 2018 categoria GS2, 2019 Categoria GS.

Miguel Socias va sortir per totes des del mateix inici, va mantenir un excel·lent ritme, que va deixar sense resposta als seus rivals directes. Per la seva part Roger Chalmeta, també amb opcions al títol, va fer la següent reflexió després del seu primer contacte amb la pista: Tinc molt complicat aconseguir el triomf. Al meu entendre el títol se’m va escapar en la G2, quan teníem el triomf a l’abast de la mà i es va trencar el motor del nostre proto.

La disputa de les respectives mànigues van confirmar les primeres impressions, Miguel Socias va completar una actuació sense errors (50 punts), mentre que Roger Chalmeta i Pedro Font, ho van intentar però van haver de conformar-se a acompanyar al campió tant en el podi de la G5 com en el de la categoria GS de les Crèdit Andorrà GSeries.

Abans de rebre els merescuts trofeus Socias ens explicava com ha viscut el certamen, aquestes eren les seves paraules: Cam començar amb problemes en la nostra mecànica, en cada carrera vam anar trobant solucions que ens van permetre ser més competitius. Al final crec que hem estat a un excel·lent nivell. La progressió ha estat molt positiva, hem anat de menys a més i hem acabat en el més alt del podi.
El pilot de l’equip Elegant Driver no va poder dissimular la seva satisfacció en recordar-li que ell ja sabia el que era guanyar en les instal·lacions del Port d’Envalira: Cert, la passada temporada vaig poder guanyar la categoria GS2 i un any després he pogut repetir l’èxit en la categoria superior. Molt content i agraït a l’equip per com s’han desenvolupat aquests dos mesos de competició.
Tampoc va dubtar de la importància que pot tenir aquest triomf de cara al futur d’aquesta mateixa temporada: M’agradaria seguir algun campionat de circuits, no hi ha dubte que l’experiència adquirida sobre el gel serà molt important.

Classificació Crèdit Andorrà GSeries GS - G5.

Ferran Pujol guanya la G5 i aconsegueix el títol de les GS2.

Després de la disputa de la G4, va quedar algun dubte sobre si Ferran Pujol seria capaç de recuperar la seva millor versió per a confirmar el títol en la categoria GS2.

Poc va durar la incertesa, des de la disputa dels entrenaments lliures, Pujol va tornar a ser el de les primeres cites del certamen i va deixar sense opcions als seus rivals. Pol Vila també va confirmar la 2a plaça del campionat, mentre que la lluita es va centrar en qui seria capaç de pujar al tercer calaix del podi.

José L. Garcia, Albert Llovera i Gerard de la Casa van ser els que els que es van jugar la plaça esmentada. Llovera es va situar en la 3a posició de la G5, però va ser Garcia el que va aconseguir el tercer lloc del mencionat podi. La sort va deixar de costat a Gerard de la Casa que no va poder acabar la G5 en trencar una ròtula en la disputa de la seva final i es va quedar sense puntuar.

Ferran Pujol, després de pujar al podi a rebre el trofeu de campió de la GS2, ens va comentar: Estic molt satisfet pel títol en una especialitat que no coneixia i amb un vehicle totalment nou per a mi. Sens dubte ha estat una gran experiència.

Classificació Crèdit Andorrà Gseries GS2 - G5.

Joan Sala doble vencedor i campió en 2RM.

Joan Sala i Jaume Bartumeu, pilots que compartien el volant del VW Golf dorsal 69, es jugaven el títol de la categoria 2RM. Bartumeu va iniciar el meeting com a líder del campionat, però des de la disputa dels entrenaments lliures es va poder comprovar que el seu rival es trobava, aquesta vegada, més còmode en el traçat andorrà.
Sala va ser superior tan en la màniga qualificativa com en la super especial. En les finals tots dos pilots van tenir problemes però la balança ja s’havia decantat del costat de Sala.

Classificació Crèdit Andorrà GSeries 2RM - G5.

Malgrat tot, Raul Ferré aconsegueix el títol de campió.

No va ser fàcil, però el títol no se li va escapar al Jove Pilot de l’Automòbil Club d’Andorra. Ferré i Erwan Le Potier, que compartien el Car Cross amb dorsal 97, van acabar els 5 meeting del calendari empatats a 169 punts, van ser els parcials prevists en el reglament per a desfer els empats els que van atorgar el títol al pilot andorrà.
L’inici de l’última jornada de les Crèdit Andorrà GSeries es va iniciar seguint la línia de les anteriors proves, és a dir, Raul Ferré va començar dominat però la situació es va torçar per a ell en la Final A de l’esmentada G4. Quan tenia el triomf a l’abast de la mà, un problema en la direcció de la seva mecànica en la penúltima volta de l’esmentada final, el va situar en la 2a posició. El seu company, Le Potier, sí que va vèncer la seva final (la B) i això va provocar que tots dos pilots passessin a encapçalar el campionat empatats a 169 punts.

En la G5 es decidiria el campió de la categoria i en conseqüència l’expectació era màxima. No obstant això, aquesta situació va durar poc, el motor del Car Cross va dir prou en la Super Especial BRM, amb Ferré al volant, i en aquest mateix instant va finalitzar la prova per al tàndem Ferré-Le Potier.
 

Classificació Crèdit Andorrà Gseries CarCross - G4.

Classificació Crèdit Andorrà Gseries CarCross - G5.

Yann Le Potier aconsegueix el títol però amb més problemes dels previstos.

Fins a aquesta última cita, doble per als Side by Side, el domini de Yann Le Potier i Philippe Bouchard havia estat total. Tot semblava indicar que es jugarien títol entre tots dos, però ... Com diu algun tòpic, no es pot dir que has guanyat un campionat fins que s’ha acabat.
En la disputa de la G4 la mecànica del bugguy dels pilots esmentats es va espatllar tot just començar, sense la possibilitat de fer una reparació d’urgència en el mateix circuit. Així doncs el títol se’ls escapava i van decidir anar a buscar un altre vehicle per a poder disputar la G5 i defensar l’avantatge que tenien en la provisional del certamen.

Van aconseguir el seu objectiu, a pesar que Andreu Cachafeiro i Jacque Molas van posar tota la carn a la graella per a intentar superar als seus rivals en l’esmentada provisional. Al final van haver de conformar-se a vèncer la G5, l’últim parcial del campionat.

Classificació Crèdit Andorrà Gseries SidebySide - G4.  

Classificació Crèdit Andorrà Gseries SidebySide - G5.

Una vegada finalitzada el lliurament de premis tant de la G4 com de la G5 i del campionat d’ambdues categories, Àlex Bercianos (Director del Circuit Andorra. Pas de la Casa) ens va fer una valoració ràpida de les Crèdit Andorrà GSeries 2019, en la seva opinió: La participació ha estat bona, hem tingut una mitjana de 50 pilots per carrera entre les 5 categories. Sense cap dubte el contratemps més important que hem tingut ha estat la climatologia, ha estat molt adversa per a nosaltres (organitzadors) durant aquests primers mesos de l’any. Sense cap dubte, l’experiència ha estat molt positiva i ens recolzarem en ella per a començar a treballar, des de ja mateix, en la pròxima edició del certamen andorrà sobre gel.

Així doncs, queda un llarg període de temps per a l’esdeveniment, però és evident que les Crèdit Andorrà GSeries 2020 han començat a caminar.
Servicio de Prensa.
Francesc Pino, teléfono +376 322397.

Més informació a/Más información en:

Classificacions completes a: / Clasificaciones completas en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: