Gerard el millor entre els turismes a Ullastrell, malgrat tot

Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC) que, amb un registre de 2’08”874, va marcar el scratch absolut en la primera mànega de carrera i el millor crono entre els turismes de tota la jornada. En la continuació les coses no van seguir de manera tan positiva i no va poder completar la segona pujada a causa d’un problema elèctric en el seu Subaru Impreza WRC.     

La VII Pujada Sta. María de Villalba - Ullastrell i Memorial Lluis Costa es va disputar amb una gran afluència d’aficionats que no es van voler perdre la prova in-situ. Tots els presents a Ullastrell van tenir un ambient molt agradable, la climatologia va estar del costat dels qui es van desplaçar a l’escenari de la prova.

Els organitzadors de l’esdeveniment, Club Esportiu + Gas factory, van mantenir el recorregut habitual de la prova. Les pujades es van disputar a la carretera BV-1202, els 3,775 km compresos entre els punts quilomètrics 7,850 i 4,075, amb un desnivell de 269 metres i una pendent mitjana del 7%. L’amplària mitjana va ser de 5 metres, en una carretera amb un asfalt en perfecte estat.
Els participants van haver de superar en quatre ocasions aquest traçat, les dues primeres d’entrenament i les següents vàlides per a la classificació final.

Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC - Baporo Motorsport) va aconseguir el triomf de la categoria Turismes i va confirmar el subcampionat de la categoria en el Campionat de Catalunya de l’especialitat.
Després d’aconseguir el millor crono de tots els participants en la primera pujada de carrera, el pilot de Gedith Center no va poder lluitar per la privilegiada posició en la pujada que tancava el meeting. Un problema elèctric en el seu Subaru Impreza el va deixar sense opcions d’aconseguir el triomf absolut.

De la Casa ens comentava d’aquesta manera el succeït: Després de fer el scratch en la primera de carrera, en la baixada, el cotxe es va parar i vam arribar a l’assistència d’aquesta manera. Vam aconseguir arrencar-lo però estava clar que el problema no estava resolt. Vam decidir sortir i si el cotxe es parava doncs... mala sort. Això va ser el que va passar.

Així doncs, al campió 2018 de l’especialitat l’Ullastrell de la present temporada li va deixar un sabor agredolç: Sabíem que aconseguir el títol català de l’especialitat era molt difícil però ens quedava intentar el triomf absolut en aquesta última pujada. Estàvem en la millor posició per aconseguir-ho però al final el problema del Subaru va fer que acabéssim la temporada de la pitjor manera. En fi... això passa i en aquesta ocasió ens ha tocat a nosaltres.      

Gerard posa punt final a la temporada de muntanya havent aconseguit el títol en el Campionat d’Espanya i, com queda dit, el subcampionat en el català, a més de participar en cites de campionats regionals en les quals competeix amb el mateix objectiu, o sigui guanyar, encara que sense la pressió de pensar en els punts d’un campionat.  

 

Servei de premsa.Resultats 8a Pujada Sta.Maria de Villalba-Ullastrell


Absoluta
1. Arkaitz Ordoki (BCR B49-CM) 2’07”700, 2. Raul Ferré (Speed Car-CM) a 0”487, 3. Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC) a 1”174, 4. Edgar Montellà (Speed Car-CM) a 1”354, 5. Joan Salvans (Porsche GT3 CUP) a 1”437,..

Turismes.
1. Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC) 2’08”874, 2. Joan Salvans (Porsche GT3 CUP) a 1”437 a 0”263, 3. Felix Jurado (Mitsubishi Evo 7) a 8”889, 4. Toni Arrufat (Seat León) a 14”223, 5. David Cenalmor (Citroën AX Sport) a 14”424,...


Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos.

Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: