A Xiva (València), Gil Membrado no va tenir la sort al seu costat

Els equips habituals en el Campionat d’Espanya de karting 2018 van acudir per segona vegada aquesta temporada al circuit de Xiva (València), en aquesta ocasió per disputar l’últim meeting del calendari de l’esmentat certamen. Per a Gil Membrado era la seva primer presència en la pista valenciana i el seu objectiu era el de sempre aquest any, seguir amb el seu aprenentatge en un món tan complex com és el del karting.
Aquest cap de setmana, podem afirmar que la sort s’ha mostrat esquiva amb el jove pilot d’Olost. Problemes de tota mena (mecànics, tocs amb rivals, una sanció) el van relegar a la 14a i 16a posició respectivament, en les dues carreres disputades.

Entrenaments.
L’inici del meeting va ser molt semblant al d’anteriors ocasions. Gil molt concentrat va aconseguir pel crono en 1’05”366, just començar la màniga d’oficials. Aquest temps el va situar en la 8a posició final, a menys de 3 dècimes de la pole-position que aquesta vegada va aconseguir Lucas Fluxà.

Mànegues Classificatòries.
En aquestes classificatòries van començar els problemes en l’àmbit tècnic. Sense saber amb certesa el perquè, el motor del kart de Membrado no donava les prestacions esperades i la seva lluita enfront dels seus rivals era completament desigual.
Una vegada completades les dues mànigues en 9a i 13a posició respectivament, Gil va quedar situat en la 5a línia de la graella de sortida de la primera carrera. Una posició incomoda però que li donava opcions a pensar que podia estar prop dels millors.

1a Carrera.
Després d’acabar warm-up amb bones sensacions, 7è millor crono (1’07”777), va iniciar la carrera inicial de la jornada amb la confiança que la seva mecànica hauria millorat. Va protagonitzar una excel·lent sortida que el va portar fins a la 6a plaça al final de la primera volta. Va resistir en aquesta posició durant bona part de la carrera (8 voltes) lluitant amb diversos rivals.
A la recta final de la prova (dues últimes voltes) la lluita entre Sánchez, Gené i el mateix Membrado es va decantar a favor dels primers pel que el d’Olost va travessar la meta en la 8a posició.
Amb posterioritat, els comissaris esportius elvan sancionar amb 10” per un dels múltiples tocs que es van produir. Així doncs, en la classificació final oficial va perdre 6 posicions.

2a Carrera.
Sortint des de la part final de la graella, poques opcions tenia Gil de fer un bon resultat en aquesta carrera. Malgrat tot ho va intentar i va arribar a rodar en 9a posició al final de la tercera volta. Però un toc i la següent mitja-virolla el van allunyar de manera definitiva de les posicions capdavanteres.

Malgrat tot, la valoració que van fer Gil Membrado i el seu equip en finalitzar el meeting de Xiva va ser positiva. Va completar totes les mànigues possibles i va seguir acumulant experiència en competició.

Amb la temporada en la seva fase final i amb un canvi de categoria a la vista, la temporada vinent serà cadet, sembla que s’imposa un plantejament en clau de futur durant aquestes últimes setmanes de la temporada. La motivació de Gil Membrado i els seus mentors és màxima, després dels excel·lents resultats aconseguits en la temporada del debut.