PCR Sport completa un Ral·li Osona gairebé perfecte

PCR Sport va tenir una doble presència en el podi del Circuit d’Osona, una vegada finalitzat el Ral·li Osona 2018 que, cal esmentar, celebrava el seu 50 aniversari. Albert Orriols - Lluis Pujolar (Ford Fiesta WRC) van pujar l’esglaó més alt de l’esmentat podi després d’encapçalar la prova de l’inici fins al final, mentre que, Dani Balasch-Jordi Barrabés (BMW PCR Mini) van aconseguir una no menys meritòria tercera plaça completant una excel·lent progressió.

Els membres de l’Escuderia Osona van preparar un recorregut amb zones habituals d’un dels ral·lis amb més carisma del calendari català. El recorregut, semblant al de l’edició anterior. En total 468,67 els quilòmetres a superar, dels quals una quarta part de velocitat. Les especials a disputar van ser 7 a doble passada.

En la 1a etapa, els obstacles a superar, dues vegades cadascun, van ser Les Guilleries (18,94 km) i La Collada del Vilar (5,25 km).

La 2a etapa. En les seccions matinals (3a i 4a), es va mantenir La Trona (12,81 km), a l’inici del bucle però la continuació es correrà: La Vola (8,59 km) i solament en la 3a secció, Circuit d’Osona (0,94 km).
En les seccions finals (seccions 5a i 6a), Casamiquela (8,5 km) i Fontfreda (8,62 km) van ser les especials a superar, dues vegades cadascuna. El Circuit d’Osona va rebre els participants sols al final de la 5a secció.

Orriols-Pujolar. Van protagonitzar una excel·lent actuació des de l’especial inicial. Van ser els únics líders del ral·li, al final de la primera etapa eren líders amb gairebé 20” d’avantatge respecte als seus immediats perseguidors. Aquest avantatge la van saber mantenir al final. En total van aconseguir 11 scratch parcials dels 14 possibles. A més, van superar amb solvència, amb el suport del seu equip PCR Sport, l’únic moment crític de la prova.
Aquesta situació es va produir en el segon pas per l’especial del Circuit d’Osona on un problema amb un palier a punt va estar de deixar sense recompensa l’excel·lent treball realitzat.
Una vegada superat l’ensurt, no van tenir cap problema a seguir el seu camí cap al primer triomf al volant del Ford Fiesta WRC.

Balasch-Barrabés. Sota mínims en qüestions de pressupost, van aprofitar fins al límit els mitjans que disposaven sobretot en qüestió de rodes.
Després de finalitzar la primera etapa en la 6a plaça, van mantenir un excel·lent ritme durant la segona jornada que, a força d’un pilotatge efectiu i sense cometre errors, els va portar fins al podi del Circuit d’Osona, un premi difícil d’imaginar al moment de prendre la sortida.

Per la seva banda Josin-Crosas, van acabar en una meritòria 11a posició, després que els aficionats presents en les especials gaudissin molt amb el seu espectacular pilotatge.
Zanini-Aldomà, van estar en molts moments de la prova en top10 de la provisional, posició que no van poder mantenir en la recta final del ral·li.
Parés-Moreno, van decidir deixar el ral·li per evitar problemes majors (temperatura), quan estaven situats en la 3a posició de la provisional i amb excel·lents perspectives d’aconseguir una plaça en el podi final.

Pep Codinach estava molt satisfet una vegada finalitzada la 50a edició del Ral·li Osona, així ho argumentava: Amb tants cotxes en la sortida la situació es podia complicar. Al final, dos equips en el podi i bones sensacions en general.