El Ral·li Osona, la cita ineludible per Membrado-Vilamala

Després de 4 mesos sense competir, Josep M. Membrado - Jordi Vilamala, tornaran a situar-se en l’habitacle del Ford Festa R5 preparat per ASM Motorsport, per disputar el Ral·li Osona que aquest any celebrar les seves noces d’or. El 10 vegades guanyador de la prova estarà divendres que ve (dia 29), estarà al volant del Ford Festa R5, preparat per ASM Motorsport, en el podi de sortida per iniciar la seva participació en un dels seus ral·lis fetitxe.
En aquesta ocasió, Membrado i el seu equip no es plantegen cap objectiu concret. No hi ha dubte que el període d’inactivitat pot passar factura a les seves prestacions, però com ha comentat en diverses ocasions en aquests últims mesos: Per sobre de tot, l’objectiu serà gaudir-ho.

Pel 50 aniversari de la seva prova, els membres de l’Escuderia Osona han preparat un recorregut amb els al·licients habituals d’un dels ral·lis més carismàtics del calendari català de l’especialitat. El recorregut serà semblat al de l’edició 2017. En total seran 468,67 els quilòmetres a superar, dels quals el 28%, aproximadament, seran de velocitat. Les especials a disputar seran 7 a doble passada.

En la 1a etapa, disputada gairebé de nit íntegrament, els participants hauran de superar, dues vegades cadascuna, Les Guilleries (18,94 km) i La Collada del Vilar (5,25 km).

Les novetats apareixen en les seccions inicials de la 2a etapa. En les seccions matinals (3a i 4a), es manté La Trona (12,81 km), a l’inici del bucle però els escenaris següents seran La Vola (8,59 km) i solament en la 3a secció, Circuit d’Osona (0,94 km).
En la continuació (seccions 5a i 6a), Casamiquela (8,5 km) i Fontfreda (8,62 km) seran les cronometrades a superar, dues vegades cadascuna. El Circuit d’Osona rebrà els participants sol al final de la 5a secció.

Pel excampió de l’especialitat, competir en el ral·li que ell considera de casa, comporta una motivació extra, així ens ho explicava: Des del Sant Julià ens hem mantingut al marge dels ral·lis, però l’Osona és molt diferent. És una prova que m’agrada molt i sortirem amb la intenció d’estar entre els més ràpids, però sobretot a passar-ho tan bé com sigui possible competint. Malgrat tot som conscients que els nostres rivals estaran més rodats que nosaltres aquesta temporada i el normal és que ens costi seguir el seu ritme.

Quant a la preparació de la mecànica i al recorregut també ens feia aquest comentari: En el traçat no hi ha la Costa dels Gats i Prats-Olost, en el seu lloc han inclòs La Vola. Crec que és un canvi irrellevant pels quals hem competit en diverses ocasions l’Osona. La preparació del Ford? Hem seguit la mateixa dinàmica que de costum encara que, potser, de manera menys intensa.

El parc d’assistència del 50 Ral·li Osona estarà situat durant tot el cap de setmana a Roda de Ter mentre que la cerimònia de lliurament de trofeus es durà a terme en el podi situat en el Circuit d’Osona.

Les hostilitats s’iniciaran a les 20,01 hores del pròxim divendres (dia 29) en el podi situat a la plaça Major de Vic.Servei de Premsa.

Horaris - 50è Ral·li Osona


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: