A Estepona, Edgar Montellà assoleix el seu primer podi en el CEM 2018

Edgar Montellà, Jove Pilot de l’Automòbil Club d’Andorra, va iniciar amb bon peu la seva participació en el Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) 2018. En la 10a Pujada Estepona - Peñas Blancas, Edgar va aconseguir un merescut podi en la Categoria II (CM - Promoció) a més de situar-se en el top10 (vuitè lloc) en la classificació absoluta.

La localitat malaguenya va rebre als participants a la seva prova amb previsions de fortes tempestes, pluja i vent, que per a alegria d’alguns i tristesa d’uns altres es va complir rigorosament. Va ser particularment dura la jornada del dissabte, el normal desenvolupament de la pujada va perillar en alguns moments.

El recorregut de la pujada organitzada per RS-Sport és, potser, dels més exigents del campionat. Amb un traçat de 7,600 km, amb sortida des de la mateixa localitat i arribada al km 7,470 de la carretera DT.-8301. El desnivell és de 481 metres, la pendent mitjana del 6,39% i la màxima del 12,39%.
Es van disputar tres pujades de carrera (1 el dissabte i 2 el diumenge), de les quals els dos millors cronos són els que s’acumulaven en la classificació final.

El debut d’Edgar Montellà (Speed Car) en el CEM18 va ser de tot menys plàcid. Durant la jornada del dissabte (entrenaments i primera carrera) Montellà va estar molt lluny dels més ràpids de la categoria encara que amb l’opció al podi sempre present. En les dues carreres disputades durant la jornada següent la situació va millorar de manera evident per al jove pilot del ACA. Va aconseguir el segon millor crono en la segona pujada de carrera i va confirmar la seva posició en el podi lluitant contra rivals més experimentats tant en aquest escenari com en el campionat en general.

Edgar ens feia el següent comentari mentre esperava pujar al podi: Marxo d’Estepona molt content i convençut que puc acostar-me més als meus rivals en condicions diguem normals de carrera, encara que no serà fàcil. Hem fet totes les pujades amb rodes d’aigua i la seva efectivitat no és la mateixa en tots els casos.
Han estat dues jornades molt diferents, durant el dissabte no ha sortit gens bé. El diumenge ha estat molt diferent i això s’ha vist reflectit en els temps. Les diferències amb els més ràpids de la categoria s’han reduït de manera considerable.

Durant el proper mes d’Abril, l’activitat serà doble per a Montellà l el seu equip. Els dies 14 i 15 debutarà, aquest any, en el Campionat de Catalunya de l’especialitat disputant la Pujada Callús-Sant Mateu de Bages, organitzada pel Moto Club Manresa.
El cap de setmana següent (21 i 22 del mateix mes) llarg desplaçament fins a Ubrique (Cadis) per disputar la pujada que RS-Sport organitza en aquesta localitat. Serà la segona del Campionat d’Espanya de l’actual temporada.