En el Circuit Andorra, J.B. Dubourg repeteix triomf a l’Andros 2017-18

J.B. Dubourg (ELITE Pro), Eddy Benezet (ELITE) y Aurélien Panis (ENEDIS), van saldar amb el triomf, en les seves respectives categories, la primera jornada del Trofeu Andros - Andorra 2017-18 disputada en el Circuit Andorra.

Els presents a les instal·lacions del traçat andorrà van haver de suportar un ambient propi de l’època a 2400 metres d’altitud. Temperatures lleugerament inferiors als 0º, amb vent moderat i la neu que va estar present en aquesta primera jornada a partir de mitja tarda.

Al contrari del que va succeir en l’anterior edició del certamen organitzat per a l’Automòbil Club d’Andorra, la climatologia, que va posar a prova la resistència dels equips i afeccionats que van seguir la competició en directe, va facilitar el treball dels organitzadors quant al manteniment de la pista que va resistir sense problemes la disputa de les diferents mànigues programades.

Dubourg va mostrar els galons de campió, entre els silhouettes,

Fins a la cita del port de Envalira, la categoria ELITE PRO, havia tingut diferents protagonistes al capdavant de les classificacions parcials. Jean B. Dubourg va posar fi a aquesta falta de lideratge protagonitzant una actuació gairebé perfecta que el va situar en excel·lents condicions per revalidar el títol.

El domini del pilot de Renault es va iniciar en els entrenaments oficials, en els quals va ser l’únic a baixar dels 46” (45”616) en la seva millor volta.
En les mànigues qualificatives va seguir la mateixa línia, en la primera va superar en gairebé 3” al seu immediat perseguidor, el BMW M2 de Bertrand Beles. En la següent les diferències es van ajustar però va tornar a sortir victoriós del duel que va mantenir amb N.Berton (Peugeot 3008).

Precisament Berton va ser l’únic capaç de batre al campió 2016-17 del certamen. En la Super Pole (una sola volta) el de Peugeot va parar el crono en uns increïbles 45”349, superant per 3 dècimes a Dubourg (45”694).

En la Super Final, Dubourg, sortint des de la pole-position, no es va deixar sorprendre i va arrodonir aquesta primera jornada en el Circuit Andorra creuant la línia d’arribada a la primera plaça després de completar les 6 voltes previstes.
 
Classificacions Elite Pro. Primera Carrera:
Mànegues: 1.-J.B. Dubourg (Renault Captur), 49 punts, 2.-Nathanaël Berton (Audi A1 Quattro), 47 p., 3.-Franck Lagorce (BMW M2), 41 p.
Finals:     1.-.J.B. Dubourg (Renault Captur), 15 punts, 2.-Nathanaël Berton (Audi A1 Quattro), 14 p., 3.-Franck Lagorce (BMW M2), 13 p.
Carrera:      1.-.J.B. Dubourg (Renault Captur), 65 punts, 2.-Nathanaël Berton (Audi A1 Quattro), 61 p., 3.-Franck Lagorce (BMW M2), 54 p.


Espectacular la lluita que van mantenir, en la categoria ELITE, Eddy Benezet (BMB M2) i Sylvain Pussier (Peugeot 3008). El pilot de BMW va vèncer la mànigues classificatòries mentre que el de Peugeot el va superar en la super final de la categoria. En en recompte final de punts, Benezet va aconseguir el triomf per un sol punt d’avantatge sobre el seu rival directe.   

Classificacions Elite. Primera Carrera:
Mànegues: 1.-Eddy Benezet (BMW M2), 45 punts, 2.-Sylvain Pussier (Peugeot 3008), 42 p., 3.-Lionel Daziano (Audi A1 Quattro), 40 p.
Finals:      1.- Sylvain Pussier (Peugeot 3008), 15 punts, 2.-Eddy Benezet (BMW M2), 14 p., 3.-Lionel Daziano (Audi A1 Quattro), 13 p.
Carrera:      1.- Eddy Benezet (BMW M2), 59 punts, 2.-Sylvain Pussier (Peugeot 3008), 58 p., 3.-Lionel Daziano (Audi A1 Quattro), 53 p.


Aurélien Panis no va tenir rival en la categoria ENEDIS vehicles elèctrics.

Absents en el Circuit Andorra els líders provisionals de la ENEDIS, Mattiheu Vaxiviere i Christophe Ferrier, el tercer en discòrdia en aquest inici de campionat, Aurélien Panis, va aprofitar l’ocasió per aconseguir el seu segon triomf de la temporada, el primer el va assolir a ValThorens, i situar-se al capdavant de la classificació provisional 2017/18 dels vehicles elèctrics.

Classificacions ENEDIS Trophée Andros Électrique. Primera Carrera:
Mànegues: 1.-Aurélien Panis (Plastic’up), 24 punts, 2.- Julien Andlauer (SPI Logistic), 22 p., 3.-Vincent Beltoise (STEF), 20 p.
Finals:      1.- Aurélien Panis (Plastic’up), 12 punts, 2.- Vincent Beltoise (STEF), 11 p., 3.-Julien Andlauer (SPI Logistic), 10 p..
Carrera:     1.-Aurélien Panis (Plastic’up), 37 punts, 2.- Julien Andlauer (SPI Logistic), 32 p., 3.-Vincent Beltoise (STEF), 31 p.


Una vegada acabada l’activitat competitiva a la pista del Circuit Andorra, els responsables de les instal·lacions es van posar a la feina per recuperar el millor estat de la pista de cara a la segona jornada de competició.

A partir de les 15:30 hores de demà dissabte (dia 16), Trophée Andros Andorra iniciarà la segona jornada de competició amb la disputa de les mànigues classificatòries de les diferents categories. Les finals estan previstes a partir de les 19:50 hores. La primera de les finals que es disputarà serà la de la AMV Cup.
Recordar que els motards solament competeixen en la segona jornada dels meeting del Trofeu Andros.

Servei de premsa.


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: