Guillermo Aso amb opcions al títol fins al final

Guillermo Aso (Seat León Racer Cup - PCR Sport), corrent en solitari, va protagonitzar una excel·lent actuació en el míting final del Campionat d’Espanya de Resistència (CER) 2017. La segona plaça aconseguida en la primera carrera, va fer que afrontés la segona amb opcions al títol de la Divisió 1 (D1).
Una parada extra en el pit-lane, abans de meitat d’aquesta carrera, va provocar la perduda d’uns segons que, al final, van resultar decisius en la lluita pel podi d’aquest parcial i de la general del certamen.

La climatologia en el Circuit de Navarra va mostrar dues versions ben diferents. Durant els matins de les dues jornades de competició cel ennuvolat i sensació que la pluja podia fer acte de presència. En canvi per les tardes, sol i temperatures fregant els 25º.

Guillermo Aso. Es va mostrar molt eficaç des del mateix instant que el cronòmetre va començar a funcionar de manera oficial. En els entrenaments oficials, es va situar en ambdues mànigues en una segona plaça (1’48”698 i 1’49”042) que li va donar una excel·lent situació en les dues graelles de sortida del cap de setmana.

En la primera carrera va estar en tot moment entre els líders de la D1, situant-se de manera definitiva en el segon lloc una vegada completats les parades en el pit-lane per complir amb els handicap respectius.

En la segona carrera, de sortida es va situar en la tercera posició, lloc que va poder mantenir sense massa problemes fins a la volta 18, moment en el qual va haver d’efectuar la parada en el box comentada.
A partir d’aquest instant, va seguir lluitant però les opcions de podi en la carrera quedaven en mans de possibles errors o problemes mecànics dels seus rivals. Al final va haver de conformar-se amb una sisena posició que li va servir, això sí, per perllongar l’excel·lent regularitat que han mantingut durant tot el CER17.

Per la seva banda, Dasi-Parera, no van tenir el seu millor cap de setmana en el traçat navarrès. No van trobar el seu millor ritme i sempre van estar en la part baixa de la classificació de la D1.

Una vegada acabada la jornada del tancament del CER 2017, Pep Codinach (PCR Sport) valorava en general de manera positiva la presència a Los Arcos, encara que: El problema que hem tingut amb Aso en el part inicial de l’última carrera ha marcat el desenvolupament de la nostra actuació en aquesta prova final. Sentenciant amb un clàssic: Les carreres són així i cal acceptar-ho.

Servei de premsa.

Classificacions CER 2017 - Navarra (D1)

1.Carrera. 1.-Vinyes-Font (Seat León Cup Racer) 53’28”523, 2.-Guillermo Aso (Seat León Cup Racer) a 0’06”289, 3.-Martinez-Martinez (Seat León Cup Racer) a 24”846, 4.-Pareras-Castillo (Seat León Cup Racer) a 1’’07”903, 5.-Guillemat-Fulgencio (Seat León Cup Racer) a 1 volta.
10.-Dasi-Parera (Seat León Cup Racer) a 1 volta.

2.Carrera. 1.-Vicinanza-Cosin (Seat León Cup Racer) 2h03’55”710, 2.-Llobet-Garcia (Seat León Cup Racer) a 01”734, 3.-Martinez-Martinez (Seat León Cup Racer) a 40”557, 4.-Guillemat-Fulgencio (Seat León Cup Racer) a 1’03”141, 5.-Makushin-Makushin (Seat León Cup Racer)  a 1 volta. 6.-Guillermo Aso (Seat León Cup Racer) a 1 volta.
9.-Dasi-Parera (Seat León Cup Racer) a 2 voltes.