El RallyRACC 2017 es presenta amb novetats interessants

El RallyRACC Catalunya-Costa Daurada va presentar recentment les seves credencials respecte de la que serà ja la seva 53a edició, fent-ho amb variacions destacables pel que fa al recorregut però seguint amb la mateixa estructura que l’ha fet ser l’única prova amb un traçat mixt del Campionat del Món de l’especialitat.

La primera etapa (dia 6 d’octubre) es disputarà en un recorregut en què la terra serà la protagonista encara que, en l’especial de gairebé 40 km de Terra Alta, els participants hauran de superar també trams de terra i asfalt.

En les dues etapes següents que es disputaran durant el cap de setmana, l’element a batre serà també l’asfalt.
Cal destacar que l’última etapa s’haurà de completar sense passar pel parc d’assistència, és a dir,  qualsevol contratemps que es produeixi l’hauran de solucionar entre el pilot i el copilot.

La jornada prèvia a l’inici de la competició (dijous 5 d’octubre) és potser la que suposa el canvi més radical per a la logística dels equips presents en la prova.

L’itinerari-horari de l’edició 53 de la prova del RACC no compta amb el llarg desplaçament fins a Barcelona on habitualment es disputava l’anomenat tram espectacle, un tram que durant les últimes temporades servia per iniciar el ral•li de manera multitudinària.

En aquesta ocasió, al llarg d’aquesta jornada es disputarà el shakedown en ple centre de Salou. Una vegada completat aquest test inicial, els equips estaran al Parc d’Assistència de Port Aventura fins a les 20.00 hores, moment en el qual es dirigiran al Passeig Marítim de la localitat catalana per realitzar la cerimònia de sortida.

Els canvis estaran en les especials d’asfalt.

1a. Etapa: Dues especials en terra i una mixta, idèntiques a les de la passada temporada, configuraran la que acostuma a ser la part més espectacular de la prova. Així doncs, Terra Alta mantindrà la seva versió més llarga, el que significa que els vehicles passaran llançats per la localitat de Villalba dels Arcs.

Les especials a superar, dues vegades cadascuna, seran: Caseres (12,50 km, terra),
Bot (6,50 km, terra) i Terra Alta (38,95 km, mixt)

2a. Etapa: Començarà l’asfalt i les novetats en les especials. Així per exemple, El Pont d’Armentera seguirà pel mateix escenari que l’any passat, però en sentit invers, mentre que l’especial de Savallà és completament nova.

Esmentar que una versió d’aquesta especial es va disputar en el passat Ral•li Igualada, puntuable pel Campionat de Catalunya de l’especialitat.

Les tres primeres especials del dia es disputaran dues vegades cadascuna. En el cas de l’especial del Passeig Marítim de Salou, tancarà la competició d’aquesta segona etapa.

Així doncs seran: El Montmell (24,40 km), El Pont d’Armentera (21,29 km), Savallà (14,12 km) i Salou amb 2,24 km.

3a. Etapa: La jornada que tancarà el RallyRACC 2017 serà més exigent que en altres ocasions per diferents motius. Es disputaran tres especials a doble passada, però sense que les assistències puguin mantenir les mecàniques.

Quant al recorregut, la novetat és l’especial d’Albiol (6,28 km). Riudecanyes (16,35 km), es manté idèntica a la de la temporada passada, mentre que Santa Marina (14,50 km), que no es va disputar en les últimes quatre edicions, serà la que donarà els punts extres per a la classificació del mundial (power stage).

En aquest 2017 l’emoció ha arribat al Campionat de Món de Ral•lis.

Els equips arribaran al Port Aventura World amb diferències més ajustades que en anteriors edicions. En les últimes temporades, Sebastien Loeb amb l’equip Citroën i posteriorment Sebastien Ogier i l’equip de Volksvagen, afrontaven la cita de Salou amb els deures fets: Enguany la situació podria ser molt diferent.

En aquests moments, a falta de disputar-se les proves de Finlàndia i Alemanya abans d’arribar a Catalunya, Ogier amb 160 punts és capdavanter, però amb una diferència mínima sobre Neuville que porta acumulats 149 punts.

Cal destacar que Jari-Matti Latvala (112 punts) i Ott Tanak (108 punts), tercer i quart respectivament, també han aconseguit algun triomf en alguna de les proves disputades.
Tanca el top5 d’aquesta provisional del mundial, Dani Sord amb 82 punts, que en el Catalunya sempre està entre els favorits.

En categories inferiors, en concret WRC3 i JWRC, Nil Solans, un pilot protagonista a les proves sobre gel del Circuit Grandvalira, tindrà opcions de conquistar el títol del Mundial Junior, ja que el certamen acaba a Catalunya.

De moment, en les dues categories esmentades Solans és el capdavanter destacat.

Claudi Ribeiro “Leite” i Marcel Besolí representants andorrans.

A part dels campionats de la FIA WRC, en el 53 RallyRACC Catalunya-Costa Daurada la primera etapa també serà vàlida pel Volant RACC – Trofeu MAVISA.

Claudi Ribeiro, únic pilot de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), que aquest any segueix de manera habitual aquest campionat de promoció, està preparant la que serà la seva primera prova sobre terra al volant del seu Peugeot 208 1.2.

Per la seva banda, Marcel Besolí, que en l’edició 2016 de la prova no va poder passar de l’etapa inicial, vol treure’s el gust agredolç que li va deixar el fet d’haver d’abandonar.

En aquests moments, el que serà responsable la Escola de conducció Lògic Drive d’Ordino-Arcalís està concentrat a aconseguir la millor opció per poder estar en el podi de Salou, tant a la sortida com al final del RallyRACC 2017.

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: