Claudi Ribeiro vol estar entre els millors del Volant, a l’Osona

Claudi Ribeiro “Leite”, en aquesta ocasió amb Marta Anglada a la seva dreta en l’habitacle del seu Peugeot 208 1.2, estarà a la Plaça Major de Vic divendres que ve (dia 30) per prendre la sortida en el 49è Ral·li Osona, prova puntuable per al Campionat de Catalunya de Ral·lis, a més del 39è Volant RACC 2017 / Trofeu Mavisa.
Després d’una primera experiència molt positiva a l’Empordà, el pilot andorrà està convençut que un ral·li més complicat, com l’Osona, el pot ajudar a estar més a prop dels líders.

En referència al traçat, cal esmentar l’especial, Les Guilleries (18,94 km) amb una doble passada sense llum natural el divendres (1a etapa) i el tradicional bucle: La Trona (12,81 km), La Costa dels Gats (6,75 km) i Prats-Olost (9,74 km), que també haurà de superar-se dues vegades, en aquest cas a l’inici de la segona etapa,
L’especial espectacle del Circuit d’Osona es disputarà en tres ocasions. En la primera etapa entre les dues passades per les Guilleries i, durant la segona jornada, serà la cronometrada que tancarà el bucle final.

La prova de l’Escuderia Osona serà, una temporada més, la més exigent del Campionat de Catalunya de Ral·lis. Els participants hauran de completar, en dues etapes, un total de gairebé 500 km, dels quals 134,20 km, seran de velocitat, repartits en 15 especials (7 de diferents).

La climatologia, que habitualment preocupa als participants de l’Osona, sembla que en aquesta ocasió també pot ser decisiva però per motius ben diferents. Segons les previsions, la forta calor d’altres ocasions es canviarà per pluja i ambient fresc.

Una vegada superats els reconeixements, Leite es mostra optimista davant les seves possibilitats en la prova d’Osona. Així ho explicava: Crec que podem fer-ho bé, és un ral·li llarg, que tindrà situacions complicades, com la doble passada de nit per les Guillerias, però crec que amb la Marta (Anglada) hem fet unes notes molt completes que ens ajudaran a estar en la lluita per les posicions davanteres de la classificació del Volant. A més afegia: En aquest període de temps en el qual no hem competit, també he pogut conèixer millor les reaccions del Peugeot, amb la qual cosa la confiança en aquest aspecte també ha millorat molt. Veurem que passa però, a priori, crec que l’Osona se’ns donarà bé.

Ell Osona 2017 tindrà el seu centre neuràlgic en les instal·lacions del Circuit d’Osona, mentre que, en la ubicació de la logística dels equips hi haurà una petita variació en la primera etapa. Tona acollirà l’assistència des del primer bucle de la primera etapa.

La sortida del ral·li es farà des de la Plaça Major de Vic a les 20.01 hores del divendres (dia 30), mentre que la segona etapa s’iniciarà des de l’assistència de Tona, a partir de les 10.01 hores del dissabte (dia 1).


Servei de premsa.

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: