A Igualada, Domènech-Marchal protagonitzen un ral·li molt regular

Josep A. Domènech-Manel Marchal (Citroën DS3 Sport) van confirmar en la seva tornada al Campionat de Catalunya de ral·lis d’asfalt, les excel·lents sensacions apuntades a Navarra en la seva estrena en el certamen espanyol de terra.
El tàndem de l’Escuderia Gironella va estar des dels primers compassos de la prova en la lluita per una plaça entre els deu millors de la classificació absoluta, al final van aconseguir la 8.a plaça. Van arrodonir aquesta posició en el top10 de l’absoluta, amb el segon lloc de la seva classe (7) i el primer de la Copa Pirelli.

El ral·li es va disputar amb una climatologia favorable encara que, a la seva recta final, l’amenaça de pluja va estar present i més d’un equip va preparar les rodes d’aigua. Els moments d’intranquil·litat van passar i al final va poder completar la jornada amb un ambient fresc i assolellat al matí, mentre que a la tarda els núvols van guanyar terreny.

La prova de Moto Club Igualada va tenir desenllaços molt ajustats en la lluita per les diverses classificacions. Domènech-Marchal es van veure immersos en una d’elles, concretament en la qual van mantenir diversos equips per entrar entre els deu millors de la classificació scratx.
Al final de la primera part del ral·li (dues passades pel bucle inicial) Domènech-Marchal ocupava la 9.a posició a 4 dècimes dels seus predecessors però, per darrere, hi havia fins a quatre equips amb diferències mínimes.
En la continuació, es va mantenir la mateixa línia d’incertesa, al final l’equip del DS3-Shell va aconseguir la 8.a plaça superant als seus rivals directes. Al seu darrera es van classificar fins a quatre equips a un màxim de 30”.

Al final de la prova, Domènech se sentia particularment satisfet pel ral·li que havien protagonitzat, així ho comentava: Ens hem divertit molt, les diferències han estat molt petites durant tot el ral·li i al final hem pogut estar en la posició que ens havíem marcat.
A més, aquesta vegada hem sortit concentrats des del principi i això ens ha evitat fer un ral·li amb l’obligació de recuperar temps perdut a l’inici. Sens dubte, estem molt contents de com s’ha desenvolupat aquest inici del català d’asfalt a Igualada.

Domènech-Marchal segueixen fent el seu calendari a mesura. En aquests moments estan valorant la possibilitat d’acudir a la cita de terra del Bellpuig, primer ral·li de terra vàlid per al Campionat de Catalunya absolut.
La que sí que tenen decidida és la seva presència en el Ral·li Empordà, prova que es disputarà a final del pròxim mes de Maig (dia s 26 i 27), organitzat per l’Escuderia Baix Empordà.

Servei de premsa.

Classificacions del XIX Ral·li ciutat d’Igualada

Absoluta:1.- Orriols-Pujolar (Skoda Fabia R5), 57’30”4, 2.- X. Domènech-Coronado (Citroën DS3 R5) a 4”7, 3.- Jan Solans-Barreiro (Peugeot 208 R2) a 3’40”9, 4.- Medina-Nogue (Renault Clio R3T) a 4’32”8, 5.-De las Heras-Alsina (Renault Clio Sport) a 5’23”6... 8.- Josep A. Domenech-Marchal (Citroën DS3 R3T Sport) a 6’36”3.

Classe 7: 1.- Medina-Nogué (Renault Clio R3T), 1h02’03.2, 2.- Domenech-Marchal (Citroën DS3 R3T) a 2’03.5  3.- Oliva-Oliva (Peugeot 205 Maxi) a 2’26”2, 4.- Farrerons-Farrerons (Renault Clio R3) a 2’44.0, 5.- Sabat-Hernandez (Opel Corsa) a   3’59”2.