El Trophée Andros deixa el Circuit Andorra amb la voluntat de tornar a finals del 2017

La segona jornada de competició de la cita del Circuit Andorra del Trophée Andros es va disputar amb les mateixes condicions que el dia anterior, és a dir bona climatologia per al gran nombre d’afeccionats que van seguir les competicions al voltant de l’escenari andorrà i una pista sensiblement diferent de la jornada anterior a la que els equips participants es van adaptar sense problemes.

Jean Philippe Dayraut (ELITE PRO), Nathanaël Berton (ELITE), Mattiheu Vaxiviere (ENEDIS) i Sylvain Dabert (AMV Cup) van ser els vencedors. És a dir, cap pilot va poder repetir triomf en la doble jornada de competició un fet que demostra la competitivitat de tots els equips i pilots que disputen aquests meeting sobre superfície gelada.

El traçat de Port d’Envalira va notar el pas dels vehicles i sobretot les altes temperatures que va haver-hi durant tota la setmana. Malgrat les bones intencions dels membres de l’Automòbil Club de tenir gel sobre l’asfalt, la climatologia no va posar gens de la seva part per poder aconseguir aquest objectiu.
Malgrat tot, les mànigues de les diferents categories es van disputar amb absoluta normalitat, la pista era uniforme que era el que volien els protagonistes de l’Andros van valorar de manera molt positiva.  

Per fí, el duel Dubourg vs Dayraut es va donar en una última final d’infart (silhouettes)

En les mànigues classificatòries de la categoria ELITE PRO, amb el canvi de l’estat de la pista es va produir un canvi espectacular a la classificació. El cinc vegades vencedor de l’Andros, Jean Philippe Dayraut, va aconseguir un espectacular triomf superant a dos outsiders de la categoria, Treluyer (Audi) i Bales (Peugeot).

Benoit Treluyer, al volant del seu Audi A1 Quattro, va continuar sorprenent els favorits a la Super Pole, marcant un crono de 49”119, superant per 2 dècimes a Dayraut i en més de 3 dècimes (359 mil·lèsimes) al seu company de marca Olivier Panis..

En la final els protagonistes van ser, els que en principi eren i segueixen sent els principals favorits al triomf final. Dubourg i Dayraut van donar tota una lliçó de pilotatge sobre gel un fet que van agrair el gran nombre d’aficionats que es van esperar fins al final d’aquesta segona jornada. També és cert que per darrere dels especialistes esmentats també va haver-hi lluites espectaculars en una final molt renyida i en la qual tots volien estar en el podi.
 
Classificacions Elite Pro. Segona Carrera:
Mànigues: 1.-Jean Philippe Dayraut (BMW M2), 49 punts, 2.-Benoit Treluyer (Audi A1 Quattro), 47 p., 3.-Bertrand Balas (Peugeot 308), 40 p.
Finals: 1.-Jean Baptiste Dubourg (R/Clio III), 15 punts, 2.-Jean Philippe Dayraut (BMW M2), 14 p., 3.-Olivier Panis (Audi A1 Quattro), 13 p.
Carrera: 1.-Jean Philippe Dayraut (BMW M2), 63 punts, 2.-Benoit Treluyer (Audi A1 Quattro), 57 p., 3.-J. Baptiste Dubourg (Cio R III), 56 p.

Després de les dues jornades de competició, Dayraut (230) i Duboug (229) deixant Andorra amb la mateixa diferència amb la qual van arribar en la provisional de trofeu. O sigui 1 punt a favor de Dayraut.


A la categoria ELITE, és evident que l’estat de la pista era molt diferent però els dominadors van ser pràcticament els mateixos. Nathanaël Berton (Audi A1 Quattro), va repetir el seu domini en les mànigues de qualificació protagonitzant una actuació molt semblada a la de la jornada anterior, va marcar el millor crono en la primera màniga (2’23”837) i en la segona no va creuar la línia de meta. Jacques Wolf (Mazda 3), va tornar a ocupar la segona plaça en aquesta classificació i, en aquesta ocasió, el tercer lloc va ser pel Peugeot 308 amb el dorsal 9, pilotat per Sylvain Poussier.

En aquesta ocasió Berton no es va deixar sorprendre a la sortida de la final i es va situar líder al moment que el semàfor es va posar verd. Va aguantar sense massa problemes els atacs de Wolff i va acabar la final en una merescuda primera posició en una jornada que va dominar de principi a fi

Classificacions Elite. Segona Carrera:
Mànigues: 1.-Nathanaël Berton (Audi A1 Quattro), 45 punts, 2.-Jacques Wolf (Mazda 3), 42 p., 3.-Sylvain Pussier (Peugeot 308), 40 p.
Finals: 1.-Nathanaël Berton (Audi A1 Quattro), 16 punts, 2.-Jacques Wolf (Mazda 3), 14 p., 3.-Sylvain Pussier (Peugeot 308), 13 p.
Carrera: 1.-Nathanaël Berton (Audi A1 Quattro), 61 punts, 2.-Jacques Wolf (Mazda 3), 56 p., 3.-Sylvain Pussier (Peugeot 308), 53 p

Després d’aconseguir un doble podi en el Circuit Andorra, Berton és el nou capdavanter de la provisional de la categoria Elite. Amb un total de 224 punts supera en 8 punts al seu rival més proper Eddy Benezet.

Mattiheu Vaxiviere va tornar a guanyar en el Circuit Andorra.  

Entre els vehicles elèctrics, ENEDIS, Vaxiviere i Ferrier es van intercambiar les posicions de la primera carrera. El pilot del Loxam-Hiper Pas va mostrar la seva millor versió en la segona màniga de qualificació i va aconseguir un millor crono 2’27”687, superant de manera clara a Beltoise i Ferrier.

En la final, Vaxiviere i Ferrier van tornar a ser els principals protagonistes. Van mantenir una espectacular lluita que al final es va decantar a favor del vencedor de la primera jornada. En la classificació final tots dos pilots van acabar amb la mateixa puntuació, el vencedor va ser Vaxiviere en haver estat el més ràpid en les mànigues classificatòries.

Classificacions ENEDIS Trophée Andros Électrique. Segona Carrera:
Mànigues: 1.-Mattiheu Vaxiviere (Loxam - Hiper Pas) , 24 punts, 2.-Christophe Ferrier (Nice Metropole), 22 p., 3.-Vincent Beltoise (STEF), 20 p.
Finals: 1.-Christophe Ferrier (Nice Metropole), 13 punts, 2.-Mattiheu Vaxiviere (Loxam - Hiper Pas) , 11 p., 3.-Vincent Beltoise (STEF), 10 p.
Carrera: 1.-Mattiheu Vaxiviere (Loxam - Hiper Pas) , 35 punts, 2.-Christophe Ferrier (Nice Metropole) , 35 p., 3.-Vincent Beltoise (STEF), 30 p.

Ferrier i Gervoson van arribar a la cita andorrana amb els mateixos punts (69), després de les dues proves del Circuit Andorra el pilot de Nice Metropole agafa avantatge respecte al seu rival. Ferrier suma 145 punts, 16 punts més que el seu rival que es situa segon.

Els germans Dabert guanyen en les dues rodes. Xavi Espanya el millor andorrà.  

Les carreres de la AMV Cup en el Circuit Andorra, van tenir com a clar dominador al sis vegades guanyador del trofeu, Sylvain Dabert.
Després de ser superat per dues dècimes pel seu germà, Vivian, en la màniga d’entrenaments cronometrats, va prendre el comandament de la graella de participants i va dòminar amb claredat les dos finals disputades.

En la Super Final, Vivian Dabert va ser el líder de la prova des de la mateixa sortida amb el seu germà a roda. Les posicions es van mantenir inamovibles fins a l’última volta, en aquest instant Sylvain es va situar capdavanter però al final va ser el seu germà el que va creuar en primera posició la línia d’arribada.

Els participants andorrans van tenir una excel·lent actuació estant en totes les finals en el top10 de la classificació. Xavi Espanya quart en la segona final va ser el que més es va acostar a les posicions capdavanteres.
Una vegada comptabilitzades les puntuacions de totes les mànigues disputades, Xavi Espanya es va situar en una excel·lent 5a plaça, Àlex Antor en la 9a, mentre que el debutant Dani Fontanet va ocupar la 13a plaça.
 
Classificacions AMV Cup:
Finals: 1.-Sylvain Dabert (KTM) 25 punts, 2.-Vivian Dabert (KTM) 20 p., 3.-Noël Duvert (Kawasaki) 16 p.
Super Final: 1.-Vivian Dabert (KTM) 25 punts, 2.-Sylvain Dabert (KTM) 20 p., 3.-Noël Duvert (Kawasaki) 16 p.
Carrera: 1.-Sylvain Dabert (KTM) 45 punts, 2.-Vivian Dabert (KTM) 45 p., 3.-Noël Duvert (Kawasaki) 32 p.

Amb el seu segon triomf de la temporada, en dues proves disputades, Sylvain Dabert sembla llançat a la consecució del seu sisè títol consecutiu en la AMV Cup (7 en total). Sembla que l’únic que li pot fer sobra és el seu germà Vivian.

Com queda dit, malgrat la dificultat atípica que va suposar una climatologia adversa durant les jornades prèvies a la disputa de la màniga andorrana del Trophée Andros 2017, els organitzadors de l’esdeveniment (Automòbil Club) van superar amb nota el repte, van rebre les felicitacions tant dels equips participants com dels membres de 2MO, a més tots els protagonistes van mostrar la millor predisposició per tornar la temporada vinent, a mitjans de Desembre, a disputar una nova edició de l’Andros en la pista del Circuit Andorra.

Servei de premsa.

Més informació a: / Más información en: /Plus d’information a:/More information at:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: