PCR Sport acomiada la Seat León Eurocup 2016 a l’esglaó més alt de podi del Circuit de Barcelona

Mikel Azcona es va sobreposar als greus problemes familiars que està travessant, per aconseguir el triomf en l’última carrera de la temporada de la Seat León Eurocup i alçar-se amb el sub-campionat de l’esmentat certamen.
Per la seva banda Lourenço Beirao també es va retrobar amb les millors sensacions i malgrat haver de fer front a una penalització (tres posicions en la primera graella de sortida) va protagonitzar dues excel·lents progressions, la segona de les quals el va portar a la tercera posició de la 2a carrera de la pista de Barcelona.

A aquesta última cita de la temporada, aprofitant la proximitat de l’escenari del meeting, Harriet Arruabarrena i Jacobo Garcia també van defensar els colors de PCR Sport amb sort dispar.

Entrenaments lliures. Tant Azcona com Beirao, els habituals del campionat van demostrar que, malgrat la tensió, tenien un bon ritme en l’asfalt de Circuit Barcelona - Catalunya, i estaven preparats per competir a un excel·lent nivell.
Per la seva banda, Arruabarrena i Garcia van tenir l’ocasió de prendre el primer contacte amb uns rivals que no eren habitual i que a més estan habituats a un ritme molt més nerviós al que estan acostumats.

En els 30’ d’entrenaments oficials, Azcona va demostrar que volia ser protagonista en aquest últim meeting de la temporada des de l’inici. Va aconseguir en crono en 1’56”950 a 94 mil·lèsimes de la pole-position que en aquesta ocasió la va aconseguir Julien Briché.
Beirao i els tècnics de PCR Sport, a causa de la penalització esmentada, van decidir sacrificar la primera carrera per aconseguir una bona posició de sortida en la segona graella. L’estratègia no va sortir com la tenien planejada i el pilot portuguès va quedar lluny (13è) de l’esperat.
Sorprenent Arruabarrena, amb un crono 1’58”848, es va situar en la 10a plaça mentre García va quedar una mica més endarrere, en concret en la 15a posició amb un registre de 2’00”066.

En la primera carrera (14 voltes) les posicions entre els líders es van mantenir fins a la volta 8. A partir d’aquest instant van començar els atacs entre els quals a priori es jugaven el campionat. Mikel, en dues voltes va passar de la segona a la quarta plaça després que un toc amb un rival li fes perdre la concentració un instant. No va tenir opció de recuperar una plaça de podi en les 4 voltes finals. Al final de la prova, PCR Sport va comentar als comissaris esportius la maniobra esmentada, el toc per darrere a Azcona, però aquests van estimar que no hi havia sanció.
Beirao va ser protagonista d’una bonica remuntada que no va tenir recompensa final, sortint des de la 16a posició estava rodant en la 8a quan va haver de deixar la carrera.
Arruabarrena i García no es jugaven res i no van entrar en cap moment en els fronts que es van obrir durant la prova. Van passar l’arribada en la part posterior del grup de participants però satisfets amb l’experiència.

En la segona carrera (14 voltes), Mikel no ho tenia fàcil, sortint des de la 8a posició havia de millorar molt per poder guanyar. Ho va aconseguir gràcies a un excel·lent inici que el va situar en el 3r lloc en finalitzar la primera volta. Aquesta posició que va mantenir fins a una trepidant volta final en la qual es va situar en la primera posició
Beirao tornava a ser protagonista en remuntar, aquesta vegada amb èxit, des de la 13a plaça fins a l’últim lloc del podi. Arruabarrena va viure l’experiència de sortir al capdavant de la graella, encara que va mantenir la seva línia conservadora que el va situar en la 10a posició final.
En aquesta recta final la creu va ser per a Garcia que va deixar l’embragatge del seu León a la sortida de la carrera i va haver d’abandonar.

Abans de pujar al podi Mikel Azkona va voler fer una dedicatòria molt especial, a una persona molt propera que ho està passant molt malament: Aquesta carrera la hi dedico a la meva mare que és una campiona com jo.

Segons Pep Codinach el títol s’ha escapat però crec que la temporada ha estat molt bona: Abans de res cal destacar l’actuació de Mikel en aquest meeting, sobretot tenint en compte la situació personal que està travessant. Davant d’això les carreres queden en un segon pla, amb tot ha estat molt professional en tot moment. Solament cal lamentar el problema que hem sofert, una vegada més aquest any, amb un toc que li van donar que va quedar sense sanció. Són les carreres i cal seguir lluitant en la pista i fora d’ella.

Així doncs, Niels Langeveld (NLD) és el nou campió de la Seat León Eurocup amb 240 punts, seguit de Mikel Azcona (ESP), amb 226 punts i Stian Poulsen (NOR) amb 210 punts.La cita del Circuit Bacelona - Catalunya es disputarà els dies 4, 5 i 6 de Novembre.