Miguel Socías entre els millors turismes de la 37 Pujada a Puigmajor

Miguel Socías (Seat León MKII-PCR Sport)) va aconseguir un excel·lent resultat en un escenari gens habitual en la seva trajectòria esportiva. El jove pilot balear va aconseguir la sisena posició a  la classificació absoluta (3è Grup FX) de la categoria turismes, al volant del Seat León MKII de PCR Sport, en la Pujada a Puigmajor 2016. La prova, vàlida per al Campionat balear d’automobilisme, i van participar diversos pilots habituals en els campionats d’Espanya i Catalunya de l’especialitat.

Els organitzadors de la cursa, Federació d’Automobilisme de les Illes Balears, van preparar un traçat de 4,400 km, amb un desnivell de gairebé 290 metres, un pendent mitjà del 5,35 % i un pendent màxim del 6,57 %.

A la cita balear, van acudir pilots que tenen un gran palmarès a les competicions de muntanya. Es el cas d’Andrés Vilariño que, amb la seva Norma M20f, va marcar un crono de 2’07”299, que li va donar el triomf absolut en la prova.

En la categoria CM (vehicles sense carrocera) el vencedor va ser el pilot local Pedro Mayol (Silver Car S1) amb un registre de 2’10”001. Mayol va mantenir un bonic duel amb els catalans Santi Guitart (Demon Car Plus) i Francesc Munné (Demon Car).

Entre els Turismes, el triomf va ser per a l’incombustible pilot asturià Jose Antonio López-Fombona i el seu impressionant Audi R8 LMS, va parar el crono en 2’15”607. Van completar aquest podi Raul Borreguero (Mosler MT 900 R) i el campió d’Espanya 2016 de la categoria, Humberto Janssens (Porsche GT3 Cup), a més de 3” del vencedor.

Miguel Socías, amb un temps de 2’25”816, va compartir podi final del grup FX, amb els pilots locals Jose M. Martinez (Seat León 1.8) i un altre habitual a l’espanyol de muntanya, Kike Perelló (Ford Festa Proto.

Després d’aquesta incursió en una especialitat que es disputa en una carretera convencional, Miguel Socías tornarà al seu habitat natural, és a dir els circuits, per disputar el meeting del CER en el circuit del Jarama els dies 14 i 15 d’Octubre.