L’Eurocup Seat León es decidirá a Barcelona. PCR Sport amb opcions fins al final

Els pilots de PCR Sport van protagonitzar un cap de setmana amb sensacions molt diferents. Mentre Mikel Azcona va estar perfecte durant tot el cap de setmana, encara que al final una penalització de 30”el va apartar de la quarta plaça aconseguida a la pista, Lourenço Beirao va anar de menys a més, a punt va estar de situar-se en el podi de la segona carrera, la mecànica va acusar l’esforç que va tenir que aguantar en una prova molt intensa.

Entrenaments lliures. Azcona, esperonat per l’excel·lent actuació en el circuit Red Bull, va sortir a la pista alemanya molt concentrat amb l’objectiu de deixar la seva mecànica en les millors condicions per a una cita que es preveia intensa i disputada i ho va aconseguir.
Per la seva banda Beirao, tot i treballar de valent, no va trobar el ritme desitjat per estar entre els millors.

Els 30’ d’entrenaments oficials van ser una continuació de l’esdevingut en els lliures. El pilot navarrès intractable va aconseguir la pole-position amb un crono (2’07”096) marcat en la seva tercera volta, es a dir, va iniciar la sèrie a per totes.
Per la seva banda Beirao no va estar tan encertat, el seu crono superior en gairebé 2” respecte al seu company d’equip, el va deixar en la 9a posició. La cara positiva d’aquest resultat era, sens dubte, que la segona carrera la iniciaria des de la primera línia de la graella de sortida.

La primera carrera (11 voltes) va seguir el guió previst a l’equip PCR Sport. Mikel va fer una excel·lent sortida que el va portar a negociar en la primera posició el primer revolt de dretes del traçat alemany. A partir d’aquí es va llançar a la recerca de la línia d’arribada un fet que va aconseguir a un ritme excel·lent i sense cometre el més mínim error.

Abans de pujar al podi Mikel Azcona va fer el següent comentari: Fins al moment està sent un cap de setmana fantàstic, com ha quedat demostrat tenim un excel·lent ritme de carrera i hem recuperat molts punts en la provisional. Suposo que demà tot es complicarà sortint des de tan enrere.

La remuntada que havia de protagonitzar Beirao va quedar en intent. En les primeres voltes ho va provar, però la igualtat entre els pilots agrupats a la zona mitjana del grup obligava a prendre molts riscos en cada intent per millorar alguna posició.

En la segona carrera (11 voltes), va ser més disputada, els tocs entre pilots van sovintejar tocs des de l’inici. En aquesta ocasió Beirao va resistir els atacs inicials de Paulsen i va mantenir durant bona part de la cursa la segona posició. Les coses van canviar quan mancant tres voltes per al final, Briché es va llançar a l’atac. En un dels revolts de final del circuit, en la penúltima volta, Beirao i Briché es van obrir i Paulsen els va avançar als dos. Beirao seguia en el podi però a l’inici de l’última volta es va trencar un braç de suspensió del seu León, en aquest instant es van acabar les possibilitats de estar entre els tres millors.
Azcona també va tenir una carrera molt intensa. Va recuperar posicions, a meitat de carrera era sisè, fins a arribar al quart lloc. A la recta final de la prova va intentar beneficiar-se de la lluita que tenia per davant però al final va creuar la línia d’arribada en l’esmentada quarta plaça.

Les males notícies per al pilot navarrès van venir des de la sala de comissaris esportius una vegada acabada la carrera. Una sanció de 30” per un toc amb Morgan el deixaven fora de la zona de punts.

En referència a la sanció Pep Codinach ens va comentar: Que hi farem, hauríem arribat a Barcelona amb una mínima diferència en contra i ara són 17 els punts que haurem de superar. Serà molt difícil però ho intentarem fins al final.

Mancant la cita del Circuit de Barcelona - Catalunya, Niels Langeveld (202 punts) és el líder, el segueix Stian Poulsen (191 punts) mentre que Mikel Azcona (185 punts) ocupa la tercera posició.

La cita del Circuit Bacelona - Catalunya es disputarà els dies 4, 5 i 6 de Novembre.