Orriols i Balasch en el podi final del 48 Rally Osona

PCR Sport va situar a tres dels seus vehicles entre els quatre primers classificats d’un Ral·li Osona completament renovat, a dues temporades de complir les seves noces d’or al calendari català de l’especialitat.

L’Escuderia Osona va decidir, en l’edició 2016 de la seva prova més destacada, fer un canvi important al traçat. Es van disputar dues etapes, la primera de les quals amb dues passades al tram dels Guillerias (Sant Julià de Vilatorta - Collsaplana). En total, els equips participants van completar 545,98 km, dels quals 148,30 km van ser de velocitat, abans d’entrar el seu vehicle al parc tancat final del Circuit Osona.
Els equips van tenir més treball de l’habitual, en aquesta ocasió van ser dos els parcs d’assistència els previstos en el reglament de la prova. L’inicial en el Polígon les Malloles i, una vegada donada la sortida de la segona etapa, les assistències es van traslladar a la seva ubicació habitual en les últimes edicions, en ple centre de la localitat de Tona.

La climatologia va ser semblada a la d’edicions anteriors. Els equips i les mecàniques van haver d’aguantar temperatures que van arribar a superar els 30º, sobretot, durant la segona etapa de la prova.

Orriols-Pujolar. La seva adaptació al nou vehicle, Porsche 997 GT3 ex- Pedro Burgo, va ser immediata. Va marcar el scratch en la primera especial (Les Guilleries) i es va mostrar amb opcions al triomf durant tota la disputa del ral·li.
Va concloure el ral·li en la segona posició de la classificació final i amb dos scratch, l’esmentat de Les Guilleries i en el primer pas per la Vola.
Al final satisfacció per a l’equip liderat pel pilot de Vic: Ha estat una prova en la qual hem corregut molt a pesar que era la primera prova que disputàvem amb aquest Porsche. Molt contents de com s’ha desenvolupat el ral·li en general.

Balasch-Muñoz. Després d’un llarg període d’absència en el qual podríem considerar el seu ral·li, Dani Balasch va tornar a mostrar-se molt efectiu al volant del Mitsubishi Colt preparat per PCR Sport. Durant tota la prova va aguantar els atacs dels BMW M3 que el seguien i al final va aprofitar l’ocasió, que se li va presentar en forma de burxada dels seus companys Domènech-Sánchez, per situar-se a la plaça que quedava lliure en el podi.
És obvi comentar que aquest podi després de tantes temporades d’absència va ser molt celebrat tant pel tàndem que va pilotar el Colt com per l’assistència de PCR Sport en general.

Domènech-Sánchez. Van estar més de mig ral·li en una clara tercera posició aprofitant les prestacions del seu MINI Proto, que va funcionar sense problemes durant tot l’Osona. Però una inoportuna burxada en el primer pas per la Vola els va fer perdre un temps impossible de recuperar respecte a Dani Balasch.
Al final, van haver de conformar-se amb una quarta posició que va ser una recompensa mínima per al treball que va realitzar l’equip en l’Osona 2016.

Traserra-Abad. Van portar el seu Porsche 911 GT3 fins al parc tancat del Circuït d’Osona després de superar tots els obstacles que els va plantejar la present edició de l’Osona. Al final es van mostrar molt contents per les sensacions experimentades i sobretot per haver completat el ral·li.

El calendari del Campionat de Catalunya de Ral·lis queda orfe de competicions fins al mes  de setembre. Precisament el primer cap de setmana (dies 2 i 3), es disputarà el Ral·li de terra de Cervera prova a més vàlida per al Campionat d’Espanya de l’especialitat.