Els pilots de PCR Sport segueixen en el podi de la Seat León Eurocup 2016

En el circuit de Silverstone (GB), Mikel Azcona va estar una vegada més en el podi d’una prova vàlida per l’Eurocopa de la Seat León (2ª posició en la primera carrera), mentre que el pilot portuguès Lourenço Beirao va aconseguir idèntica classificació en la carrera que va tancar el meting, pujant per primera vegada en la seva trajectòria esportiva a un podi de l’esmentat certamen.

Azcona i Beirao van arribar a la cita britànica de la León esperonats per les bones sensacions amb les quals van deixar, fa amb prou feines, un mes l’Autódromo d’Estoril. En les sèries lliures van prendre contacte amb la pista del mític circuit de Silverstone i, com és habitual, van rodar bona part del material que en les següents jornades ferien servir en els moments decisius.

En aquesta ocasió la jornada del divendres (dia 13) es va tancar amb la disputa dels 30’ d’entrenaments oficials. Els resultats de l’equip PCR Sport van ser positius i van confirmar les esperances de completar una bona qualificació. Azcona ho va intentar una vegada i va marcar un crono de 2’11”567. Es va donar per satisfet i al final va ocupar la segona posició de la classificació. El motiu pel qual no es va llançar a la recerca de la pole-position ens el comentava de la següent manera: Vam pensar que era millor tenir un joc de rodes noves per a la carrera que lluitar per la pole. De tota manera, estàvem en la primera línia de graella.
Per la seva banda, Beirao amb un crono que superava en menys d’una dècima al del seu company d’equip, va ocupar la quarta plaça de la classificació. Aquesta posició el va situar just darrere d’Azcona en la graella de sortida de la primera carrera.

El més llest de la sortida en la primera carrera va ser Mikel que, ja era a la primera posició al final de la recta de sortida. A partir d’aquest instant es va iniciar una espectacular lluita amb el pilot holandès Niels Langeveld que es va allargar durant les primeres voltes d’aquesta prova. Azcona va aguantar els atacs de Langeveld fins que en la cinquena volta es va veure superat pel seu rival. A partir d’aquest instant es va trobar amb una còmoda segona plaça que en principi feia bo l’objectiu inicial.
Abans de pujar al podi Mikel ens va comentar: És evident que m’hagués agradat guanyar però la segona plaça és una bona classificació sobretot perquè hem llimat diferències respecte a Poulsen.
Beirao també va ser protagonista d’una bonica lluita, en aquest cas, amb Poulsen per la tercera posició. A la recta final de la carrera el líder provisional de l’Eurocopa va aconseguir superar al pilot de PCR Sport, quedant d’aquesta manera fora del podi.

La segona carrera va tenir un desenllaç inicial desfavorable per als interessos d’Azcona. Un toc durant la primera volta amb Lengeveld, va acabar amb els dos pilots fora de la pista. El de PCR Sport va poder reprendre la marxa encara que amb la direcció una mica tocada i amb el retard lògic de la sortida de pista. Va intentar una remuntada (Paulsen el seu gran rival era capdavanter destacat) però solament va poder ser sisè en finalitzar les 11 voltes al traçat britànic. Malgrat tot Azcona segueix sent optimista en el que es refereix al campionat: És cert que Paulsen se’ns ha escapat més del que ens hagués agradat però queden moltes carreres per davant. Ara mateix crec que encara no és el moment de prendre riscos.

Propera cita en Paul Ricard (França) el primer cap de setmana de juny (dies 4 i 5).