Nani-Haro i PCR Sport espectaculars en el 2n Ral·li Circuit de Navarra

Nani Roma - Àlex Haro (Mini Cooper - PCR Sport) segueixen sent els únics guanyadors del Ral·li de terra Circuit de Navarra, després de la disputa de la segona edició d’una cursa que té el seu nucli central en el traçat de Los Arcos (Navarra).
En aquesta ocasió, Nani Roma-Haro van encapçalar la classificació final amb una clara diferencia respecte als seu rival directes. A la segona plaça es va situar Villanueva-Sánchez (Citroën DS3 R5) a 47”5, mentre que Carlos Aldecoa-Goikoetxea (Ford Festa R5) van completar el podi a més de 2 minuts.

Els organitzadors, Els Arcs Motorsport, van preparar un traçat que va resultar molt dur per als participants. Cal destacar que més de la tercera part dels 80 equips que van prendre la sortida van quedar repartits per les diferents especials.
El recorregut total va ser de 196,02 km, dels quals el 60% (118,88 km) es van disputar contra el crono, distribuïts entre 7 especials (3 de diferents), molt ràpides i en les quals hi havia infinitat de pistes que es creuaven  en els quals no era fàcil prendre referències.
Com a gran novetat de la prova navarresa cal esmentar, la disputa del shakedown durant la jornada prèvia a la disputa del ral·li.

Precisament en aquest últim test amb el vehicle de competició, Roma-Haro van tenir un problema greu que a punt va estar de deixar-los fora de competició. En concret, el motor del seu Mini Cooper es va trencar en la tercera passada que van fer als 4 km i escaig, que tenia l’esmentat shakedown.
Hi havia temps de reacció i l’equip PCR Sport, amb Pep Codinach al capdavant, no van dubtar un instant a posar-se marxa per intentar que Roma-Haro poguessin prendre la sortida l’endemà.
Van treballar el que va fer falta i van aconseguir el seu objectiu, el Mini Cooper amb el dorsal 4 va estar, a l’hora prevista, en el podi de sortida.

A partir d’aquest instant, Nani Roma-Haro van fer la resta. Amb la seva agressivitat habitual en la pista van marcar els scratch en les primeres passades per les especials A i B, situant-se al capdavant de la classificació.
En la continuació, la lluita entre Nani i Xevi Pons va centrar l’atenció dels afeccionats. Cap dels dos pilots cedia però, la recuperació de Pons el va portar a situar-se al capdavant de la classificació provisional després de la cinquena especial. El canvi de líder va ser efímer, en l’últim pas per a l’especial C, Roma-Haro van recuperar el lideratge, posició que ja no van deixar fins al final.

La tensió acumulada durant dues jornades de competició, que es van fer molt llargues, va sortir a relluir en el podi final: Nani i Àlex han fet un ral·li impressionant, el ritme ha estat molt ràpid i en alguns moments semblava que no seria suficient per guanyar. Al final tot ha sortit bé, vam tornar a guanyar a Navarra i aquesta vegada sí que podem dir que ha estat un triomf molt treballat en tots els aspectes.

La propera cita del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra es disputarà a Galícia. La Reserva de la Biosfera “Terras do Mandeo)” serà l’escenari de la tercera edició del ral·li que, aquesta vegada, es disputarà els propers 13 i 14 de maig.