A Mollerussa, Membrado-Vilamala van lluitar fins al final per la victòria

Josep M. Membrado-Jordi Vilamala (Ford Fiesta R5 - MC Racing, van quedar a 2”5 del triomf en el 7è Ral·li de terra Pla d’Urgell, primera prova tant del calendari del Campionat de Catalunya (CCR) 2016 com de la Copa de Catalunya de l’especialitat.
El tàndem de l’Escuderia Gironella van tenir el triomf al seu abast fins que una burxada en la penúltima especial de la prova els va fer perdre uns segons que no hi havia temps material de recuperar en el que quedava de competició

Seguint l’estratègia prevista, Membrado va iniciar la prova amb l’objectiu de marcar un ritme que li permetés mantenir distàncies amb els especialistes de l’especialitat.
Després de primer bucle per les dues especials del traçat, les diferències respecte al capdavanter (Miquel Prat) eren de 12” però havent estat el més ràpid en el B1.
Després de la segona secció, les diferències amb Prat havien augmentat a 25”. Membrado-Vilamala seguien a la segona plaça però amb Vidales i Nani Roma com a rivals directes a la recta final de la prova.
Una burxada va marcar l’últim pas del campió català per l’especial A. Malgrat tot va poder mantenir la segona posició encara que superat per 2” escaig pel nou líder Vidales-Hereu.
L’última especial no va variar la situació, el primer podi del CCR es confirmava i en conseqüència la defensa del títol aconseguit durant el any passat s’iniciava amb bon peu.

Una vegada finalitzat el Pla d’Urgell 2016, Membrado es mostrava satisfet amb el resultat, però conscient que, utilitzant el símil futbolístic, havia xutat al pal: Abans d’iniciar el ral·li potser hauria donat per bo el segon lloc aconseguit. Però, tal com s’ha desenvolupat la prova, crec que haguéssim pogut pujar a l’esglaó mes alt del podi. Estic satisfet amb el resultat i d’haver pogut lluitar de tu a tu amb els rivals amb opcions de triomf
La recta final de la prova, per al pilot d’Olost, va estar marcada per problemes de diversa índole: En l’A3 vam perdre molt temps a causa d’una burxada. També vam tenir algun problema amb l’electrònica del Ford. Tot plegat que ens va fer perdre un temps que al final va resultar decisiu.
Malgrat tot, repeteixo, molt satisfet amb el desenvolupament de la jornada en general i a preparar la propera cita, que serà sobre asfalt.

Concretament, serà el 18 Ral·li Citutat d’Igualada els dia 28 i 29 d’Abril. La cita organitzada pel Moto Club Igualada serà la primera d’asfalt vàlida pel CCR 2016.