Marcel Besolí-Xavi Carulla en el podi final del Volant RACC 2015.

Marcel Besolí-Xavi Carulla (Peugeot 107-GC Motorsport) van lluitar fins a l’última especial del 55è Ral·li 2000 Viratges pel podi del Volant RACC 2015 i al final van ocupar la 3ª posició de la classificació final del prestigiós trofeu de promoció promocionat pel RACC.
Besolí, que compta amb l’ajuda del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club, va sortir a l’atac en la prova que tancava el campionat, però un toc amb una vorada a mitja jornada va marcar la seva actuació en el que restava de competició. Al final va haver de conformar-se amb la 5ª posició en la classificació en el Volant del 2000 Viratges, confirmant, això sí, la plaça de podi en la final del Volant RACC 2015.

Els participants en la prova del Biela Club Manresa van haver de superar un traçat exigent, amb més de 12 hores de competició en les quals van haver de sortejar 14 especials (7 de diferents). En el bucle inicial de la prova els obstacles que es na trobar els participants van ser Vilaredes (11,78 km), La Bassa (7,12 km) i Taurons (8,94), acabant aquesta primera part del ral·li amb el pas per una especial espectacle de 1,20 km.
En la continuació vam canviar d’escenari. Odena (7,52 km), Talamanca (8,77 km) i Rocafort (6,68 km), amb un pas per l’especial espectacle entre les dues passades per aquestes especials van decidir de manera definitiva les classificacions tant del ral·li com dels diversos campionats que s’han disputat al llarg de la temporada.

Besolí-Carulla van iniciar la prova amb un plantejament ambiciós, l’objectiu era lluitar amb Frigola per la segona plaça del podi final del campionat. Però el pilot andorrà es va trobar que els equips presents a Manresa (cinc) tots tenien ganes d’acabar l’any amb bones sensacions, això va quedar palès en el moment que els cinc van marcar algun scratch parcial en aquesta primera part de la prova. Precisament, les dues primeres seccions del ral·li van acabar de la pitjor manera per Besolí i el seu equip. Un toc amb una vorada en el segon pas per Taurons, va tenir conseqüències en la seva mecànica i a partir d’aquest instant el ritme no va poder ser el mateix.

Una vegada acabat el ral·li, Besolí comentava d’aquesta manera el succeït: Ha estat a Tuurons, el cotxe se’ns ha escapat i hem donat un cop amb una vorada. S’ha trencat una llanda i el grup posterior ha quedat afectat. Per sort hem pogut arribar a l’assistència i continuar en competició encara que les condicions no hagin estat les mateixes que a l’inici. Sens dubte el treball dels tècnics de GC Motorsport ha estat clau pota poder continuar.
Teníem opcions a aconseguir la segona plaça i havíem d’intentar-ho, no ha sortit bé però contents amb la tercera posició en el Volant 2015.
Malgrat aquest final, Besolí manté intacta la motivació per treballar al 100% de cara a la proper any: No hi ha dubte, que quan les coses no surten com esperaves el millor és seguir batallant. Estic molt il·lusionat en el nou projecte, fa setmanes que estem treballant i així seguirem, polint detalls per començar la temporada amb tot previst.

Així doncs, el Volant és història per a Marcel Besolí, a partir d’aquest moment el projecte 2016 és el seu centre d’atenció. L’objectiu seguirà estant en el Campionat de Catalunya de Ral·lis però al volant d’un Peugeot 208 de l’equip GC Motorsport.