Mikel Azcona lluita fins al final en la Seat Leon Eurocup 2015.

Mikel Azcona (Seat León Racer Mk3, preparat per PCR Sport) va arribar al circuit de Barcelona - Catalunya amb la idea de fer valer les poques opcions que li quedaven per aconseguir el triomf en la Seat León Eurocup.
El seu inici va ser espectacular, va ser el més ràpid en els entrenaments oficials i va estar en el podi en la primera carrera. En la segona jornada, la sort es va torçar i va haver d’abandonar en els primers compassos de la prova.
Així doncs, la tercera plaça de la classificació final de la Seat León Eurocup 2015, solament superat per pilots de l’experiència de Rosell i Poulsen, supera amb escreix les expectatives inicials.

Els entrenaments lliures (30 + 30), per PCR Sport, concretament per Azcona, van tenir dues tandes ben diferenciades quant a objectius. En la primera comprovar que podíem estar entre els millors a una volta i en la segona intentar provar alguns detalls de cara a les carreres. Per a Pep Codinach els objectius s’han complert: Estic molt satisfet amb el treball realitzat fins al moment i hem pres bona nota d’alguns detalls que ens poden ser molt útils durant el cap de setmana. Harriet ? El va al seu ritme, no es juga gens i estic convençut que de cara a la prova del CER, dins de 15 dies, serà molt positiu per a ell haver rodat en les mànegues de l’EUROCUP.

Azcona va tornar a demostrar, en els entrenaments oficials (30’), la seva efectivitat al moment de marcar un bon crono a una volta. Va sortir decidit a aconseguir la seva segona pole-position de la temporada i ho va aconseguir encara que de manera molt justa respecte a Rosell, així ho comentava: Vam començar bé la tanda i veient com s’anava desenvolupant van decidir anar a per totes amb el segon joc de rodes. Penso que vam fer una volta molt bona però al final la diferència va ser de 70 mil·lèsimes. En la primera carrera sortirem de la pole-position i hi haurà que aprofitar-ho. La segona serà més complicada.
Harriet Arruabarrena no va poder baixar de 1’57” i va quedar relegat a la part final de la graella. Per a mi no és cap problema sortir des de tan enrere, he vingut a rodar i ha intentar millorar en alguns punts concrets del traçat.

En la sortida de la primera carrera (14 v.), Mikel no va poder mantenir la primer posició. Després de la corba de dretes de final de recta es va situar enganxat a Rosell amb la intenció de recuperar la primera plaça. Durant les dues següents voltes ho va intentar però, en veure que era una maniobra molt arriscada va prendre la decisió d’assegurar la segona posició una opció complicada ja que el pilot holandès Neils Langeveld, debutant en el Seat León Eurocup 2015, no li va donar un moment de respir. Mikel va marcar la volta ràpida (3ª volta) en carrera amb un crono de 1’55”356.
Per la seva banda Arruabarrena, sortint des de posicions endarrerides tenia molt difícil millorar posicions. Va completar la carrera sortejant tots els incidents que s’acostumen a trobar els que ocupen la part final de la graella.

La sort no va estar de la seva part en la segona carrera (14 v). Azcona, que sortia des de la 8ª posició de la graella, va tenir un toc a l’inici de la segona volta que es va saldar amb una roda punxada. En el segon revolt del circuit barceloní de l’esmentada volta es va acabar la participació de Mikel en la Seat León Eurocup 2015. Ha estat una llàstima, teníem l’opció de gaudir d’aquesta carrera i ens hem quedat amb les ganes. Satisfets en general de com s’ha desenvolupat aquesta edició de la León, hem après molt.
Per Arruabarrena més del mateix en aquesta segona carrera. Al final satisfet de completar totes les voltes: Un excel·lent entrenament pel CER que disputarem dins de dues setmanes.

Mikel Azcona tornarà dins de dues setmanes al Circuit Barcelona - Catalunya on es jugarà el títol de la Clio Cup espanyola, com bé comentava el pilot navarrès a la seva arribada a les instal·lacions del circuit esmentat: En aquesta pista ens jugarem en 15 dies el treball de tot l’any.
De moment podi, en la temporada del seu debut, en la Seat León Eurocup, veurem que passa en la Clio Cup.