Zakhar Makushin-Marc Carol van trepitjar el podi del Circuit d’Estoril.

Zakhar Makushin-Marc Carol (Seat León - Baporo Motorsport) van completar una excel·lent actuació en el circuit d’Estoril, acabant les dues carreres entre els millors de la categoria D1. La 2ª posició en la primera carrera (1è lloc Challenge SEAT)  i la 4ª posició  en la segona (3è lloc Challenge SEAT), després de protagonitzar una gran remuntada, van fer que deixessin el traçat portuguès amb el sabor agredolç del podi que es va escapar per poc en la carrera final.
Cal esmentar, que l’enemic a batre aquest cap de setmana, en concret en la categoria D1, era el pilot local Francisco Mora que a més va disputar el meeting en solitari. Carol ho va aconseguir en els entrenaments oficials però en carrera, Makushin-Carol no van poder seguir el seu ritme.

El circuit d’Estoril va rebre als equips del CER amb l’asfalt mullat, així es va mantenir durant tot el cap de setmana, fins que, mancant 2 hores per a l’inici de la segona carrera va deixar de ploure quedant un escenari molt delicat. Les zones humides amb rodes de sec, van ser un obstacle afegit a superar.

Més que en cap cita de la temporada, els entrenaments lliures van servir per agafar-li el feeling a una pista en la qual, Carol feia temps que no corria (5 temporades) i el seu company d’equip desconeixia per complet.

En aquesta ocasió, els entrenaments cronometrats es van desenvolupar de manera favorable als interessos dels pilots de Baporo Motorsport. El pilot andorrà va sortir vencedor del duel que va mantenir amb Mora. En la primera mànega Carol va marcar la pole-position de la categoria D1 amb un registre de 2’05”269. En la segona mànega, Makushin va aconseguir parar el crono en 2’07”590, un temps que el va situar en la 4ª plaça entre els vehicles de la seva categoria. En aquesta segona mànega, Francisco Mora (corria en solitari i per tant va disputar les dues mànegues) va ser el més ràpid (2’05”492) però no va aconseguir millorar el crono de Carol en la serie inicial.

Marc Carol va prendre la sortida en la 1ª carrera, just darrere dels dos GT, i va mantenir el liderat de la categoria fins a la 6ª volta. En aquest instant Mora el va superar, Carol va seguir el deixant del pilot local i va distanciar encara més als rivals de la categoria D1. Una vegada fet el canvi de pilot, Makushin va mantenir la posició i va creuar la línia d’arribada a la segona plaça, darrere de l’inassolible pilot portuguès.

La 2ª carrera no va tenir un inici favorable per a l’equip Baporo Motorsport. Una lleugera sortida de pista, provocada per una zona humida de la pista, va deixar a Makushin relegat a la 12ª posició (sortia 4rt). Malgrat l’incident va poder seguir en carrera i com és evident, tocava remuntar. A meitat de carrera ocupaven la 10ª plaça, moment en què Carol es va situar al volant del Seat León amb l’objectiu d’anar a per totes. Va aconseguir millorar posicions en cada volta però al final li va faltar recuperar 6” per poder pujar al podi. En opinió de Carol: Ha estat una llàstima no poder acabar la remuntada en el podi. Encara que mirant la part positiva, anirem a l’últim meeting de l’any menys carregats de handicap i això ens afavorirà en el Circuit de Barcelona - Catalunya.

El meeting al que es referia Marc Carol es disputarà els dia 14 i 15 de novembre. En la pista catalana es decidiran els campions del Campionat d’Espanya de Resistència (CER) 2015.