Mikel Azcona no es rendeix en la cita de Monza de la Seat León Eurocup .

Mikel Azcona (Seat León Racer Mk3, preparat per PCR Sport) va quedar a les portes del podi en la segona carrera del meeting del Circuit de Monza, penúltim del calendari de la Seat Léón Eurocup 2015.
El pilot navarrès va viure moments molt complicats en la pista italiana, va protagonitzar dos excel·lents remuntades i solament li va faltar pujar al podi, possibilitat que va perdre en la penúltima volta de la carrera que va tancar el meeting, per cert un final del carrera caòtic amb sortida del cotxe de seguretat i posterior bandera vermella inclosos.

En els test privats i els entrenaments lliures (30 + 30), va donar la sensació de que el traçat italià se li travessava una mica al pilot navarrès, els registres sempre van estar allunyats dels líders. Malgrat tot, la progressió en una pista que no coneixia va ser constant. Dels 2’02”138 com a millor volta en els primers test va aconseguir rebaixar 1” en la primera màniga d’entrenaments lliures. La continuació va ser més complicada, quan semblava que es trobava a punt d’estar entre els més ràpids va arribar la pluja i va tenir que tornar a començar en la posada a punt del Seat León.

En la màniga d’entrenaments oficials (30’), la pluja va estar present i Mikel va aconseguir el seu millor crono (2’17”750) en la desena volta. Un registre que el va situar en la 11ª plaça de la classificació i en conseqüència en una posició gens favorable per afrontar les sortides de les carreres amb optimisme.

En la primera carrera (11 v.) es van complir les pitjors previsions, el pilot de PCR Sport es va veure embolicat en un toc múltiple en la primera i sempre temuda chicane de Monza, Mikel va quedar relegat a la 21ª posició. No es va donar per vençut, a força de tenacitat i de jugar-se-la en cada avançament va aconseguir remuntar fins a la 12è lloc. O sigui que l’enorme esforç no li va servir per sumar cap punt al seu compte en la provisional de la Seat León Eurocup.

La sort va canviar en la segona carrera (11 v). Azcona va aconseguir superar sense problemes el doble revolt de final de recta i va començar la remuntada fins al podi. En cinc voltes va aconseguir situar-se en la 4ª plaça lluitant amb Poulsen per a la tercera. Va ser en aquells moments quan va sortir el cotxe de seguretat (3 voltes) i la parada a la zona de sortida (15’) abans de disputar les tres últimes voltes que van ser de veritable infart. Amb les diferències a 0, Rosell, Oriola, Poulsen i el mateix Azcona van estar lluitant pel triomf fins al final. Van creuar la línia d’arribada en aquest ordre sent Azcona el que va quedar fora del podi per unes dècimes, tot i que va marcar la volta ràpida en carrera en l’última volta amb un crono de 2’00”813 a una mitjana de 172, 621 km/hora.

En la cita del Circuit de Barcelona - Catalunya (dies 31 Octubre i 1 Novembre) es decidirà la classificació final de la Seat León Eurocup 2015. Mancant jugar-se els últims 23 punts de la temporada, Azcona té 55 punts i es troba a 17 punts de Rosell i Poulsen. Alguna possibilitat queda, les carreres cal disputar-les.