Mikel Azcona retorna amb força a la Seat León Eurocup.

Després de les vacances d’estiu, Mikel Azcona (Seat León Racer Mk3, preparat per PCR Sport) va tornar molt motivat a la Seat León Eurocup, concretament al circuit de Nurburgring, on va aconseguir una treballada 3ª posició en la primera carrera i la 6ª posició en la qual tancava el meeting en la mítica pista alemanya.

El pilot navarrès va estar molt batallador durant tot el cap de setmana i va seguir en la mateixa línia de 7 dies abans, en el circuit de Navarra on no es va arrugar en cap moment davant els atacs dels seus rivals.
Durant tot el cap de setmana, als voltants de la ciutat de Nurburg, el cel va estar amenaçant pluja però l’asfalt es va mantenir sec quan els Seat Léon van sortir a la pista.

En els entrenaments lliures (30 + 30), en els quals no s’acostumen a ensenyar totes les cartes, el pilot de PCR Sport no va rodar massa voltes però si que va deixar constància que els temps eren competitius i es mantenia prop dels que lideraven les respectives classificacions.

En la màniga d’entrenaments oficials (30’), primer repte seriós del cap de setmana, Mikel no va fallar i es va situar en una excel·lent segona plaça amb un crono de 2’08”007, a 2 dècimes de l’inassolible, almenys en aquesta sèrie, Stian Poulsen. Satisfacció i bones sensacions en el box de PCR Sport de cara a la primera carrera: Sortim des de primera línia de la graella de sortida i això sempre és una garantia de tenir una sortida neta. Era l’opinió generalitzada en el box

Però en aquest cas les millors previsions no es van complir. En aquesta primera carrera (12 v.) la primera volta va resultar molt complicada i un dels damnificats en un dels toc múltiples que va haver-hi va ser Mikel Azcona. En aquesta volta inicial, va creuar per la línia d’arribada en la 7ª posició. Va arribar a ser vuitè en el següent pas per meta, però a partir d’aquí va començar una remuntada que el va portar fins a tres posicions mes endavant. Es va mantenir en la 5ª plaça durant sis voltes, fins que en la penúltima volta va veure l’oportunitat d’aprofitar-se de la lluita que tenia per davant i no ho va dubtar. Es va situar en la 3ª posició i així va aguantar fins al final. Mikel va resumir de la següent manera aquesta cursa: Ha estat una carrera molt dura sobretot a l’inici i en les últimes voltes en les quals he vist l’opció de situar-me en el podi i he aprofitat l’oportunitat.

El desenvolupament de la segona carrera (12 v) va ser lleugerament diferent. De sortida, sempre difícil sortint des de la quarta línia de la graella, es va situar en la 6ª posició, un lloc que solament va veure perillar en la cinquena volta quan Poulsen semblava que li podia complicar les coses i tres voltes després, en aquesta ocasió va ser el britànic Williams el que el va superar. En tots dos casos el pilot navarrès va mantenir la serenitat i va recuperar la posició perduda.

Mikel Azcona va deixar Nurburgring amb un bon bagatge de punts que el mantenen en posicions de podi en la provisional de la Seat León Eurocaup. Ara ja toca pensar en el circuït de Monza (dies 2, 3 i 4 d’Octubre) on es viurà la penúltima cita del calendari de l’esmentat certamen.