Son diverses les curses que s’organitzen aprofitant l’orografia tan variada que ofereix un país tant extens com el Marroc. A més, les característiques de cadascuna són també força diferents, es a dir, des de raids de velocitat o d’orientació, per pilots professionals i/o amateurs, fins a proves en les que es limita els participants tant per edat, sexe, tipus de vehicle.. etc. L’entitat andorrana Gefei Iridis Travel, que dirigeix l’organitzador Albert Margarit, organitza la cursa amb característiques més particulars en terres marroquines.
Així ens comentava les particularitats de la seva cursa.
Que es la UNIDESERT? La definiria como una gran aventura humana i esportiva, en la que poden participar estudiants de edats compreses entre el 18 i 28 anys. És un Raid de 9 dies que es disputa entre febrer i març per terres marroquines, amb cotxes de fa 20 anys com a mínim i amb una brúixola, un mapa i un road-book com a únics mitjans per completar el recorregut. És a dir, els dispositius electrònics es quedaran a casa una vegada més.
Quins són els valors més preuats en aquesta cursa? Creuar la línia d’arribada de cada etapa i així completar les 9 jornades és el gran objectiu. Per assolir aquest objectiu el més important és el treball en equip, tant entre els membres de l’equip propi com d’altres participants amb els que en un moment donat es pot col·laborar. Així doncs, crec que l’estratègia, la col·laboració, l’esforç, l’enginy o la constància, són indispensables per viure una experiència inoblidable, en la que a part de complir un gran repte, acabes amb un bagatge molt important de noves amistats. Tampoc podem oblidar la solidaritat amb el poble marroquí. Cada equip pot portar fins a 30 kg de material que repartiran en alguna part del desert del país africà.
Normalment les curses es relacionen amb velocitat. Que passa a la UNIDESERT? Doncs en aquesta competició la velocitat queda una mica la marge. L’objectiu és creuar la línia d’arribada cada dia. Amb d’altres paraules, a la UNIDESERT no guanya el que més ràpid va, guanya el que millor plantegi la cursa!
Un altre detall que crida l’atenció és que el vehicle té de tenir com a mínim 20 anys, Quina té de ser la preparació? D’entrada tinc que dir que la preparació ha de ser la millor possible. Cal tenir en compte que un cotxe ben preparat és la millor garantia per arribar a Marrakesh. El cotxe ha de tenir més de 20 anys i el motor, que obligatòriament ha de ser el d’origen del vehicle, pot arribar com a màxim a una cilindrada de 1300 CC. Abans d’inscriure un vehicle que no compleixi aquestes condicions recomanem que ens consultin per si es pot fer una excepció amb un vehicle en concret. Una altra característica és que té de ser un cotxe de dos rodes motrius. En el moment de fer l’inscripció, donem un dossier sobre la preparació del cotxe en el que queda detallat quin és l’equipament obligatori i el recomanat.
L’edició del 2016 ja està en marxa? Les dates de la propera edició de la cursa són del 27 de febrer al 6 de març. Seran 6 etapes de recorregut i 3 jornades de turisme, 4 nits d’hotel i 4 dormint en tendes en acampades organitzades. La sortida serà a Algecires, en direcció Tanger, creuarem Marroc per l’interior, concretament l’Atlas en direcció sud i fins arribar a les dunes de l’Erg Chebbi. Després de superar aquesta zona de sorra seguirem camí cap a Marrakesh, lloc en el que finalitzarà la UNIDESERT 2016 el dissabte 5 de març. La jornada següent està reservada pel viatge de retorn. Les dificultats seran les habituals, tot i que intentarem sorprendre tothom amb noves dificultats.
Els equips ja es poden inscriure? Es clar! és més, els equips que ho facin abans del proper 30 de setembre tindran un descompte de 100 euros en el cost de la inscripció. A la web de la cursa (www.unidesert.com) es pot trobar la informació detallada de la normativa general de la cursa i dels detalls de l’edició del 2016.
Albert Margarit esta convençut que l’edició 2016 serà un èxit de participació i que els que decideixin afrontar el repte compliran les expectatives que s’hagin creat respecte de la prova. Els organitzadors no estalvien esforços per què els resultats siguin òptims i així ho han fet saber tant al professorat com als alumnes dels centres educatius que han visitat per donar a conèixer la prova.
Per cert, Margarit vol destacar que l’acollida que han tingut en aquests centres ha estat excel·lent!
Us apunteu?
|