PCR Sport en el podi del 47è Ral·li Osona per partida doble.

Albert Orriols-Josep Pujolar (Porsche 911 GT3) i Miquel Prat-Daniel Montaner (Mitsubishi Colt Proto) van protagonitzar una excel·lent actuació en el 47º Ral·li Osona, quarta prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis, que els va situar a la primera i tercera posició respectivament de la classificació final, d’una prova marcada per la forta calor que van haver de suportar els equips participants.

La prova de l’Escuderia Osona és la prova més exigent del Campionat de Catalunya de l’especialitat, amb 13 especials cronometrades (6 de diferents) i 438,85 km, dels quals 94,72 km seran de velocitat, En aquesta ocasió els obstacles a superar, en les dues seccions matinals van ser La Vola, La Trona i La Costa dels Gats. En la continuació, les especials cronometrades a superar, tres vegades cadascuna, van ser Coll de Mansa i Enclusa-Romegats. L’especial final, de menys de 1 km de llargada, es va disputar en la pista del Karting de l’Escuderia organitzadora.

Orriols-Pujolar van començar el ral·li a un excel·lent ritme acabant la primera secció a la segona plaça, a 8”5 del capdavanter (Membrado-Vilamala). Després del segon pas per les especials d’aquest primer bucle, el Porsche preparat per PCR Sport estava situat al capdavant de la prova amb un avantatge de 35” respecte als seus rivals directes, en aquells moments Prat-Montaner.
A partir d’aquest instant Orriols-Pujolar van imposar un ritme que els va permetre arribar com a vencedors al podi del Karting Osona.
Prat-Montaner, van ser el tercer equip en discòrdia encara que a certa distància del líder del ral·li. Miquel Prat va esprémer al màxim les prestacions del Mitusibishi Colt Proto. Es va situar a la segona plaça després de les dues passades al bucle inicial i van perdre una posició a la tarda, acabant l’Osona 2015 en la tercera posició a 56”9 d’Orriols.
També es pot catalogar d’excel·lent el debut de Marià Parés-Enric Rosell al volant de Mitubishi Lancer Evo X. Le’quip de PCR Sport es va mostrar molt regular durant tota la jornada i va mantenir una clara línia ascendent pel que fa als cronos marcats. Van acabar el ral·li en una meritòria 5ª posició a 3’06 dels seus companys d’equip Orriols-Pujolar.
Parés es mostrava molt satisfet amb el resultat i ens va comentar: Que aquest debut és un primer pas d’un projecte que inclou algunes proves del mundial de producció. Fins i tot estem valorant la possibilitat de disputar, la propera temporada, el programa complet d’aquest campionat i categoria.
Amb la seva regularitat habitual, Josep Traserra-Ramon Adell van situar el seu Porsche 911 GT3 en la 16ª posició de la classificació absoluta a 8’03 del guanyador.
A Vic, August Navarro-Carles Resclosa (Citroën DS3) també van completar la prova. En aquesta ocasió es van situar en la 11ª plaça a 6’39 del capdavanter i superant per 1”4 al també DS3 de Domenech-Marchal.

Una vegada superat el Ral·li Osona, els equips que habitualment participen en els diferents campionats de Catalunya de l’especialitat comencen les vacances. La tornada a l’activitat es produirà el primer cap de setmana de setembre (dies 4 i 5) amb la disputa del Ral·li de terra de Cervera.

Debut desafortunat de Mikel Azcona al Red Bull Ring.

El Seat León Eurocup es va desplaçar a Spielberg (Asutria), concretament a les instal·lacions del circuit de Red Bull, per disputar el quart meeting de la temporada. Mikel Azcona no tindrà un bon record del seu debut en una pista en la qual avançar és una missió impossible i en la qual, en aquesta ocasió, va fer una calor sufocant durant totes les jornades.

Les jornades d’entrenaments van ser molt positives per al pilot navarrès. En les tandes privades i lliures els cronos marcats donaven esperances a estar al capdavant al moment de la veritat.
Així va ser en la sèrie d’entrenaments oficials en la qual un registre de 1’38”916 , a només 65 mil·lèsimes de la pole-position, el va situar a la segona plaça i per tant en una posició optima per lluitar pel triomf en la primera carrera.

Però en la pista austríaca Azcona no va tenir el seu millor cap de setmana. En la carrera inicial, es va quedar clavat en la sortida i va perdre diverses posicions, situant-se a la cinquena plaça. Va lluitar per la cambra posada fins al final però en intentar-ho en l’última corba de la prova, no solament no va aconseguir el seu objectiu sinó que a més va ser avançat pel rival que li seguia.

La segona carrera encara va ser més desfavorable per a Mikel. Sortint des de la 7ª posició va haver de sortejar els habituals tocs de la sortida, quan semblava que el pitjor havia passat (tercera volta) un rival el va treure de la pista.

La Seat León Eurocup també inicia les vacances. En aquest cas la competició tornarà en el circuit de Nurburg (Nurburgring) els dies 18, 19 i 20 de setembre. Sens dubte l’objectiu de Mikel Azcona serà recuperar el terreny perdut en la pista de Red Bull.