Rosell guanya la segona carrera a la pista RedBull i és més líder de la Seat León Eurocup

El campió 2014 de la Seat León Eurocup, Pol Rosell, va tornar a pujar al graó més alt del podi al Circuit RedBull (Spielberg, Àustria) completant un llarg cap de setmana en el qual el pilot de l’equip Baporo Motorsport ha anat millorant les seves prestacions a mesura que ha anat agafant el feeling a un escenari que no coneixia. En la primera carrera, Pol va aconseguir la 5ª posició pràcticament sobre la mateixa línia d’arribada.

En els entrenaments privats i lliures que es van programar durant les jornades anteriors al meeting, els equips en general es van dedicar a provar diferents solucions per trobar el millor setup en una pista en què les referències eren mínimes. En general Rosell sempre va estar entre els top10 dels inscrits en la competició de Spielberg i això el feia sentir-se amb confiança de cara al moment en què els cronos comencessin a funcionar per establir classificacions, amb punts en joc per a la provisional del campionat: Crec que podem estar entre els millors, eren les paraules de Pol en finalitzar la jornada del divendres (dia 3).

Aquestes bones sensacions es van veure reflectides en els entrenaments oficials (30’). Amb un crono de 1’39”228, marcat a la 5ª volta, Rosell va aconseguir situar-se a la setena posició de la graella de sortida de la primera carrera. Per al pilot de Baporo Motorsport: No hi ha dubte que és una posició delicada al moment de la sortida de la primera carrera però, mirant la part positiva, en la carrera del diumenge sortirem des de la primera línia de graella. De moment tot bé.

Com queda dit, l’objectiu principal de la primera carrera (17 voltes) era lliurar-se dels possibles tocs que acostumen a produir-se al moment de la sortida. Pol ho va aconseguir i va protagonitzar una carrera relativament tranquil·la en la sisena posició, encara que sempre atent a les maniobres que es produien entre els pilots que li precedien. Precisament quan semblava que no podria millorar aquest 6º lloc va trobar el buit per avançar una posició, així ho comentava: Davant meu vaig veure que estaven lluitant Azcona i Kiss, en el revolt d’entrada a meta vaig aprofitar la situació per superar a Azcona i acabar cinquè.

El domini de Pol Rosell en la segona carrera (15 voltes) va ser absolut. Sortint de la segona posició, va ser líder de la prova des del primer pas per meta, posició que ja no va abandonar durant les 15 voltes disputades. A més va anar ampliant el seu avantatge després de cada volta, deixant als seus perseguidors sense opció a que li agafessin l’aspiració. Al final del meeting satisfacció al box de Baporo Motorsport: Sens dubte ha estat un cap de setmana molt productiu per a nosaltres en un circuit en el que es molt difícil avançar i amb una climatologia advers sobre per la calor. Ens en anem de vacances havent augmentat l’avantatge al capdavant de la provisional del campionat.

A mitjans de setembre (dies 18, 19 i 20) la cita és a Alemanya, concretament al circuit de Nurburg. No hi ha dubte que Pol Rosell i el seu equip sortiran amb l’objectiu de no desaprofitar l’ocasió d’ampliar diferències.